24/9/12: 2 dagen voor einde al nieuw record

PERSBERICHT  |  24 september 2012

Al 80.000 deelnemers voor groepsaankoop groene stroom
Dinsdag 25/9 allerlaatste loket in het provinciehuis om in te schrijven
________________________________________
De derde groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie Antwerpen overtreft alle vorige edities. 2 dagen voor de veiling staat de teller op 80.000 inschrijvingen. Meer dan de 2 vorige edities samen. “Mensen hebben duidelijk genoeg van de hoge energieprijzen. Ze willen snel overstappen van energieleverancier en worden daar graag bij geholpen door een instantie die ze vertrouwen, zoals de provincie.” vertelt gedeputeerde Inga Verhaert. Op dinsdag 25 september is er in het Antwerpse Provinciehuis voor de laatste keer een loket waar mensen zich kunnen inschrijven.

Inga en groene stroom 2012
Inga en groene stroom 2012

Meer dan 40.000 huishoudens schreven zich vorig jaar in, maar liefst 57% daarvan ging ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier Essent. Al de deelnemers samen bespaarden bijna 8,5 miljoen euro. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden. Zo sloot Oost-Vlaanderen af met 62.000 inschrijvingen.

Antwerpen verbreekt dat Oost-Vlaamse record nu al. 2 dagen voor de veiling (op woensdag 26 september) staat de teller op 80.000 inschrijvingen. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Een grote groep mensen die samen stroom en gas aankoopt kan die markt ook echt in gang zetten, dat is de afgelopen maanden gebleken. En dus wilden we dit jaar nog meer mensen bereiken om hen als één grote klant aan te bieden op de energiemarkt. Ik ben erg blij dat dat nu al gelukt is en we hebben nog twee dagen te gaan, dus dat belooft.”

Praktisch:
Enkel particulieren kunnen meedoen, bedrijven en verenigingen niet. Deelnemers kunnen tot en met morgen, dinsdag 25 september inschrijven via de website http://www.samengaanwegroener.be. Wie geen toegang heeft tot internet kan in de meeste gevallen terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Op dinsdag is er in het Antwerpse Provinciehuis een loket waar mensen zich kunnen inschrijven.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Perscontact:
Karolien Loriers, communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm 0497 19 22 76

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.