2/12/2014 13 miljoen euro bespaard met groepsaankoop groene stroom

Recordaantal deelnemers verandert van energiecontract
21,7 %.

Dat is wat zo’n 63.700 gezinnen gemiddeld besparen op hun energiefactuur door deel te nemen aan de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Nooit eerder boden er trouwens zoveel energieleveranciers mee op de groepsaankoop als dit jaar.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: “De Antwerpenaren zijn duidelijk mee met het concept. Inschrijven kon online, tijdens een van de 100 inschrijfsessies, in het gemeentehuis of in het provinciehuis. Na de online veiling, blijkt dat al die mensen ook dit jaar weer gelijk hebben gekregen.”

 

Energiefactuur één vijfde goedkoper

Tijdens deze vijfde editie bood essent.be de beste prijs voor een jaarcontract groene stroom en aardgas. Gezinnen die enkel deelnamen voor groene stroom kregen een aanbod van Electrabel of essent.be. Deelnemers besparen gemiddeld 21,7 procent voor elektriciteit en gas. Maar liefst 74 procent van de deelnemers stapte ook over naar het nieuwe contract.

 

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Opnieuw een mooie primeur voor de provincie

Antwerpen, nadat we eerder al een recordaantal gezinnen motiveerden om deel te

nemen. Het succes van deze groepsaankoop bewijst het elke keer weer: klanten zijn tot

heel wat in staat als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan.

Wanneer zoveel energieleveranciers mee willen bieden als dit jaar, dan is het duidelijk. De klant is koning! We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet, en daar ben ik best trots op.”

 

Samen 13 miljoen euro besparen

Elke deelnemer kreeg een persoonlijk voorstel aan de hand van de opgegeven verbruiksgegevens. De besparing bedroeg gemiddeld 208 euro per gezin. Alle deelnemers samen bespaarden dit jaar 13 miljoen euro.

 

Hoe wordt de besparing berekend? Op de dag van de veiling worden de prijzen van de

zes grootste leveranciers bekeken voor een eenjarig contract met vaste prijs voor groene stroom en een eenjarig contract met variabele prijs voor aardgas. Electrabel, Luminus, eni, essent.be, Lampiris en Eneco gingen de vergelijking aan. Deze leveranciers hebben samen een marktaandeel van 94 procent in Vlaanderen. Het gemiddelde van al deze prijzen voor eenjarige contracten wordt beschouwd als de gemiddelde marktprijs voor elektriciteit en gas.

 

www.samengaanwegroener.be

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.