21/3/2013 Provinciehuis loopt leeg na recordopkomst Sfeernacht

Sfeernacht 5Sfeernacht 4Sfeernacht 3Sfeernacht 2Sfeernacht 1

 

 

 

 

 

 

 

PERSBERICHT | 21 maart 2013
2500 bezoekers op laatste Sfeernacht in huidige provinciehuis Antwerpen

Op de negende editie van Sfeernacht daagden er 2500 bezoekers op om te genieten van de gastvrijheid van het provinciale, Antwerpse bestuur. Het was de laatste ker dat het provinciehuis open ging voor het publiek. Ze kregen onder meer uitleg van de gedeputeerden in hoogsteigen persoon over de werking van de provincie en mochten voor het eerst de schuilkelder bezoeken. Twintig gelukkigen namen een kijkje in de koninklijke suite. Deze winnaars dongen mee naar deze prijs op http://www.sfeernacht.be.

Tussen 18u en 23u was iedereen welkom om uitgebreid kennis te maken met enkele van de provinciale diensten. Sfeernacht stond weer garant voor een gezellige avond met animatie, muziek, activiteiten, hapjes & drankjes en dit allemaal gratis.

Sommige bezoekers kwamen om 18u stipt aan en verlieten de toren pas om 23u. ‘Er was zoveel te doen! Ik had me hier nog wel wat langer kunnen amuseren!’ getuigde een bezoekster. Het was de allerlaatste keer dat geïnteresseerden het huidige provinciehuis konden bezoeken. Die gelegenheid hebben 2500 inwoners van de provincie Antwerpen dus met beide handen gegrepen! Het unieke staaltje mural art ‘Falling Bird’ van Gijs Vanhee viel ook in de smaak. De mural art op de zijgevel van het provinciehuis meet maar liefst 848 m² en was tijdens heel de Sfeernacht magistraal verlicht.

Een reis van 1972 tot 2016
Een veelbesproken toren die decennialang de skyline van Antwerpen heeft gedomineerd, verdient een feestelijk afscheid. Een groot deel van de provinciale diensten en bedrijven tekenden dan ook present voor de allerlaatste Sfeernacht en gingen net dat ultieme stapje verder dan bij andere edities. De afdeling voeding van het volwassenenonderwijs serveerde een Oosters garnalensoepje en een soep met vergeten groenten voor de bezoekers. De sportievelingen vonden hun gading in het BMX-parcours en de boogschietstand, de pronkstukken van onze studenten mode vond je op de catwalk terug en Terra Nova stal de show met een retro vakantiesalon.

http://www.sfeernacht.be

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 50

Perscontact:
Hilde Verhelst
persattaché provincie Antwerpen
hilde.verhelst@admin.provant.be
0473 70 78 10

Foto’s op hoge resolutie kan u downloaden onder:
ftp://ftps.provant.be/Sfeernacht%202013/sfeernacht_bezoekers/
gebruikersnaam en paswoord: Pers (opgelet hoofdlettergevoelig)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.