22/11/12: Provincie koopt site Uitgeverij Pelckmans te Kapellen

De provincie Antwerpen zal de voormalige bedrijfsgebouwen van Uitgeverij Pelckmans, gelegen aan de Kapelsestraat in Kapellen aankopen.

‘Deze aankoop biedt opportuniteiten voor uitbreiding van het onderwijsaanbod in de Noorderregio’, aldus Koen Helsen, gedeputeerde verantwoordelijk voor het vastgoedbeheer van de provincie Antwerpen. ‘De locatie is uitermate geschikt als uitbreiding van het PITO Stabroek en als vestigingsplaats voor het Centrum voor Leren en Werken (CLW), dat voornamelijk deeltijds en volwassenonderwijs aanbiedt.’

De eigendom is gelegen aan de Kapelsestraat 220-222 en bestaat uit een terrein van 16.240m² met een ruim bedrijfsgebouw (kantoren en magazijnen), parking en een conciërgewoning.

Het provinciebestuur moest sowieso op zoek naar een andere locatie voor het CLW, gezien zij hun huidige locatie in de gebouwen van het gemeenschapsonderwijs in Stabroek moeten verlaten.

‘Onze provinciale school Pito Stabroek blijft maar groeien. Dat zorgt ervoor dat de school met een tekort aan lokalen en lesruimtes kampt. Om het hoge niveau van de gespecialiseerde opleidingen te kunnen blijven garanderen, is de provincie op zoek gegaan naar een geschikte extra locatie. De gebouwen van uitgeverij Pelckmans in Kapellen lenen zich perfect voor ons doel. Zo kunnen we er de opleiding procesoperator in onder brengen en Pito Stabroek wat meer ademruimte geven’, aldus gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert.

De ligging van het voormalig bedrijfsgebouw van Uitgeverij Pelckmans biedt heel wat voordelen, gezien de vlotte bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de nabijheid van de haven van Antwerpen.  Dit laatste biedt mogelijkheden voor havengerelateerde opleidingen in functie van de sectoren chemie en logistiek. De bedrijven gelegen in de haven van Antwerpen zijn sterk vragende partij voor deze specifieke vormingen.

Daarnaast kan de opleiding ‘procesoperator’ van het PITO Stabroek verhuizen naar de site Pelckmans, waardoor het capaciteitsprobleem van het PITO vermindert.

‘Het Provinciaal Centrum voor Leren en Werken kan zich hier volledig richten op opleidingen in functie van knelpuntberoepen, zoals bv. vorkheftruckchauffeurs. Een samenwerking met de actoren van de Antwerpse haven en opleidingsverstrekkers (Gemeentelijk Havenbedrijf, VDAB, Syntra, Acta en Essenscia) zal zeker leiden tot nuttige educatieve pakketten’, besluit Koen Helsen, tevens bevoegd voor economie.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.