23/2: Beloftevolle hoveniers dingen mee naar prestigieuze titel

Preselectie op woensdag 25 februari in PITO Stabroek

Op woensdag 25 februari 2015 vindt in PITO Stabroek de preselectie plaats van de wedstrijd ‘Beloftevolle Hovenier 2015’. De leerlingen van de deelnemende scholen en hun coaches ijveren voor een finaleplaats. Er doen onder andere teams mee van Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO Stabroek en van Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek (PTS) – Campus Mechelen. De finale vindt plaats in mei tijdens de tuindagen in Beervelde.


De commissie Jong Ondernemen van de Belgische Federatie Groenvoorzieners (beroepsfederatie voor professionele tuinaannemers) organiseert de wedstrijd ‘Beloftevolle Hovenier’. Tijdens deze preselectie voeren de deelnemers in een team van twee leerlingen en een leerkracht/coach die niet mag meehelpen een project uit binnen een afgebakend tijdsbestek. Elk team beschikt over een afgebakend terrein van 24 m² en een pakket met alle noodzakelijke materialen en planten. Een professionele jury zal de deelnemers evalueren op criteria zoals voorbereiding, netheid, communicatie, veiligheid, rentabiliteit, gebruik van gereedschap, enzovoort. Een mooi en volgens plan uitgewerkt eindresultaat geeft de doorslag.

“Door deel te nemen aan deze prestigieuze wedstrijd van de Belgische Federatie Groenvoorzieners kunnen onze studenten de vaardigheden die ze aanleren tijdens de lessen tuinaanleg en tuinonderhoud in praktijk brengen. Een gezonde competitie met andere scholen zorgt voor een verrassend element.” aldus gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert.

Deelnemersveld
De scholen die deelnemen aan deze wedstrijd zijn:

• Biotechnische & Sport (Sint-Niklaas)

• College O.L.V.- ten-Doorn (Eeklo)

• COOVI Secundair Onderwijs (Anderlecht)

• De Wijnpers (Leuven)

• Gemeentelijke Technische Tuinbouwschool (Merchtem)

• Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs PITO (Stabroek)

• Provinciale Tuinbouwschool (Kortrijk)

• Provinciale School voor Tuinbouw en Techniek (PTS) – Campus Mechelen

• Tuinbouwschool (Melle)

• VABI (Roeselare)

• VITO (Hoogstraten)

Uit dit deelnemersveld selecteert de jury drie ploegen die mogen deelnemen aan de finale van ‘Beloftevolle Hovenier 2015’. De finale vindt plaats tijdens de tuindagen van Beervelde op 8, 9 en 10 mei 2015. De leerlingen van de deelnemende provinciale scholen zijn erop gebrand om de concurrentie het vuur aan de schenen te leggen.

PRAKTISCHE INFO PRESELECTIE
Wanneer: woensdag 25 februari 2015, van 8.30 tot 17 uur Bij uitzonderlijk slecht weer wordt deze preselectie verplaatst naar woensdag 4 maart 2015, van 8.30 tot 17 uur.

Waar: Provinciaal Instituut voor Technisch Onderwijs (PITO) Stabroek, Laageind 19, 2940 Stabroek
Meer info: www.pitostabroek.be www.pts-boom-mechelen.be

info.pito@provincieantwerpen.be www.bfg-fbep.be

 
 
 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.