23/9/12: Succesvolle ‘leukste en langste wandeling van het land’

PERSBERICHT  |  23 september 2012  |   MALLE

3500 wandelaars ontdekken de 12 wandelnetwerken in de provincie Antwerpen


‘De Leukste en Langste wandeling van het Land’ – het groots opgezette wandelevenement van Toerisme Provincie Antwerpen – lokte zondag 3500 deelnemers. Zowel geoefende wandelaars, families met kinderen als beginnende stappers genoten in de 12 deelnemende gemeenten van fraaie wandellussen en verrassende extraatjes. Een geslaagde kennismaking met de 12 wandelnetwerken in de provincie Antwerpen. Antwerpen rondt als eerste Vlaamse provincie haar wandelnetwerken af, goed voor ruim 4000 kilometer prima wandelpaden.

Geen terrasjesweer zondag, maar dat schrikte de deelnemers aan ‘De Leukste en Langste wandeling van het Land’ duidelijk niet af. Tijdens dit groots opgezette wandelevenement van Toerisme Provincie Antwerpen kon het publiek kennismaken met de 12 wandelnetwerken in de provincie.In totaal zakten 3500 wandelaars af naar Balen, Bornem, Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en Willebroek. Toppers waren de gemeenten Vorselaar, Lier en Malle met respectievelijk 451, 435 en 330 stappers.Niet alleen de wandellussen maar ook de animatie en de talrijke extraatjes onderweg en in de wandeldorpen werden fel gesmaakt.

Gevarieerd publiek

Onder het publiek zondag uiteraard heel wat leden van wandelclubs, maar ook opvallend veel families met kinderen en minder ervaren stappers. Precies het gevarieerde publiek dat Toerisme Provincie Antwerpen beoogt met de wandelnetwerken. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Dat is net de grote troef van het kooppuntensysteem. De wandelaar kan met behulp van de knooppunten een traject op maat uitstippelen. Vertrek, route, afstand of bestemming: hij bepaalt het allemaal zelf. Een prima systeem voor elk type wandelaar.”

Enthousiaste wandelaars

Toerisme Provincie Antwerpen is blij met het succes van ‘De Leukste en Langste wandeling van het Land’ maar is vooral benieuwd naar het langetermijneffect. Voor heel wat wandelaars smaakte het wandelfeest van zondag alvast naar meer.  Johnny Guggelmeyer uit Schoten was een van deelnemers die voor het eerst langs een netwerk stapten: “Fantastisch, zowel het landschap als de bewegwijzering! Je merkt dat de wandelpaden zorgvuldig uitgekozen zijn. Pure verwennerij!”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.