24/4/15: PIVA opent high tech slagerijafdeling

Groeiende opleiding is klaar voor de toekomst

De leerlingen van de slagerijopleiding in PIVA werken vanaf nu in hypermoderne lokalen. De vernieuwde afdeling voldoet aan de strengste voorwaarden voor de voedselveiligheid en het verwerken van vlees. Daarmee is de oudste slagerijopleiding van het land klaar voor de toekomst én voor het groeiend aantal leerlingen. Het succes is zeker te danken aan de werkzekerheid in de sector. Nu zaterdag van 11 tot 18 uur kan je tijdens de opendeurdag van PIVA zelf een kijkje komen nemen. http://www.piva.be

5 hypermoderne lokalen waar slagers in spe vlees bewerken bij een temperatuur van 12 graden. Een aparte afwasruimte met industriële vaatwasser, centrale online temperatuurregistratie, one way flow voor leerlingen en leerkrachten, spoel- en handwasbakken in elke werkruimte, een zouterijlokaal met volledig roestvrij stalen wanden en apparatuur, … De slagerijafdeling van het Provinciaal Instituut PIVA heeft een complete renovatie achter de rug.

Dat was nodig omdat PIVA als horecaschool uiteraard ook moet voldoen aan de wetgeving rond de voedselveiligheid. De slagerijafdeling beschikt ook nog eens over het certificaat ‘uitsnijderij’, waardoor het FAVV onverwachtse keuringen mag uitvoeren. Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert: “Deze investering is een bewuste keuze van het Antwerpse provinciebestuur en Piva. Onze leerlingen moeten een opleiding kunnen volgen in hedendaagse infrastructuur. Zodat ze goed voorbereid het beroepsleven instappen.”

Meer leerlingen voor knelpuntberoep

Momenteel volgen 84 jongeren de slagerijopleiding in de 2e en 3e graad TSO en BSO.  “Dat is een lichte stijging tegenover vorige schooljaar. Het is een trend die nu al een aantal schooljaren aan de gang is. En dat is erg belangrijk, want slager is een knelpuntberoep. Werkzekerheid is dan ook een van de belangrijkste troeven van deze opleiding. Wie bij Piva afstudeert als slager kan kiezen uit verschillende jobs.” aldus Inga Verhaert.

Ook de leerlingen van de 1e graad gebruiken de nieuwe infrastructuur binnen hun praktijklessen. Het volwassenenonderwijs van de provincie maakt ’s avonds gebruik van de lokalen. Terwijl er overdag korte traject-opleidingen lopen voor VDAB. De nieuwe afdeling zal dus intensief, van ’s morgens tot ’s avonds laat gebruikt worden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.