26/07/2014 Hogere energieprijzen? Groepsaankoop energie meer dan ooit de moeite

5e editie groepsaankoop provincie Antwerpen start vandaag
Vandaag heeft gedeputeerde voor energie Inga Verhaert de aftrap gegeven voor de 5de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Vorig jaar gingen meer dan 50.000 gezinnen in op het aanbod , goed voor een besparing van gemiddeld 208 euro op de energiefactuur. Met de hogere energieprijzen die er aan komen, is de groepsaankoop van de provincie meer dan ooit de moeite om aan deel te nemen.
Tot en met 30 september kan iedereen zich (opnieuw) vrijblijvend inschrijven voor de groepsaankoop groene stroom. Gedeputeerde Inga Verhaert: “De groepsaankoop blijft elk jaar een groot succes. Ik ben er van overtuigd dat onze groepsaankoop dit jaar meer dan ooit nodig is en de moeite zal lonen. Het lijkt er immers sterk op dat de energiefactuur van de gezinnen de komende tijd zal stijgen. Met de groepsaankoop van de provincie krijg je echter een jaarcontract dat je een vaste, onveranderlijke prijs voor elektriciteit garandeert.” 

Gedeputeerde Inga Verhaert zette in 2010 de groepsaankoop groene stroom voor het eerst op touw. Met steeds groter succes. Antwerpen gaf als eerste het goede voorbeeld, andere provincies volgden al snel. Inga Verhaert: “De groepsaankoop van de provincie Antwerpen heeft het bewezen: een grote groep mensen die samen stroom en gas aankoopt krijgt enorme kortingen op de energiemarkt én kan die markt ook echt in gang zetten. En dus willen we ook dit jaar zoveel mogelijk mensen bereiken en hen als één grote, aantrekkelijke klant aan bieden op de energiemarkt. Want hoe groter de groep, hoe groter de kortingen…”

 

Inschrijven? Online, in je gemeentehuis of in het provinciehuis

 

Enkel particulieren kunnen deelnemen. Deelnemers schrijven tot en met 30 september vrijblijvend in via de website www.samengaanwegroener.be.  Wie geen toegang heeft tot internet kan in de meeste gevallen terecht aan de balie van zijn of haar gemeentebestuur. Informeer best op voorhand wanneer het loket geopend zal zijn. In september kan je ook terecht in het Provinciehuis aan de Singel, Desguinlei 100 in Antwerpen. Na de online veiling op 8 oktober krijgt elke deelnemer een persoonlijk voorstel. Pas dan moet er beslist worden of hij overstapt naar de winnende energieleverancier.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.