26/9/12: 91.000 gezinnen besparen 20.5% met recordeditie groepsaankoop Groene stroom

26 september 2012

Essent doet beste bod in groepsaankoop provincie Antwerpen
________________________________________

Zo’n 91.000 gezinnen schreven zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Een absoluut record. Tijdens een online veiling brachten verschillende energieleveranciers hun beste bod uit. Essent bood de laagste prijs voor groene elektriciteit en gas, 20.5% onder de huidige marktprijs. Essent won ook de veiling voor elektriciteit alleen, met een korting van 12.4%. Maar mensen die al jaren dezelfde leverancier hebben, bvb Electrabel besparen nog meer, tot 28.3%.

90.888 huishoudens sloten zich aan bij het plan van de provincie Antwerpen om voor de derde keer groene stroom aan te kopen via een groepsaankoop. Gedeputeerde Inga Verhaert: “Ik hoopte op een recordeditie en dat werd het ook. Vorig jaar schreven zo’n 40.000 mensen zich in, in 2010 waren dat er 28.500. De Antwerpenaren zijn duidelijk mee met het concept. Inschrijven kon online, tijdens een van de 100 infoavonden, in het gemeentehuis of in het provinciehuis. Na de online veiling vandaag, blijkt dat al die mensen ook dit jaar weer gelijk hebben gekregen.”

Besparingen
De deelnemers aan de groepsaankoop besparen tot 20.5% op de prijs van elektriciteit en gas, indien ze besluiten om effectief over te stappen naar de winnende leverancier Essent. Kandidaten konden zich ook inschrijven voor een groepsaankoop van groene elektriciteit alleen. Energieleverancier Essent bleek ook daar het beste bod klaar te hebben: 12.4% onder de huidige marktprijs.

De besparing is berekend op de gemiddelde prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel vandaag vragen voor energie. Trouwe klanten van Electrabel besparen bijvoorbeeld nog meer als ze overstappen, tot 28.3%.

Persoonlijke berekening
De deelnemers aan de groepsaankoop krijgen vanaf 8 oktober van de provincie een individuele berekening. Zo komen ze te weten hoeveel ze effectief zullen besparen. Want dat zal natuurlijk voor iedereen anders zijn. Elke deelnemer beslist dan zelf tot 12 november of hij ook echt overstapt.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Het succes van deze groepsaankoop bewijst het opnieuw: klanten zijn tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker ze staan. De Provincie Antwerpen helpt hen in deze vrije markt perfect bij met een goede omkadering en de juiste informatie. We hebben zo de markt de afgelopen jaren mee in gang gezet, en daar ben ik best trots op.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.