27/5/15: Vervolg voor succesvolle groepsaankoop zonnepanelen

Deelnemers besparen samen bijna 2 miljoen euro

40.000 zonnepanelen of 10 voetbalvelden vol. Dat is wat de eerste groepsaankoop van de Provincie Antwerpen heeft opgeleverd. Een onverhoopt mooi resultaat.  Ook dit jaar biedt de Provincie haar inwoners daarom de kans om voordelig zonnepanelen te plaatsen.

3 leveranciers hebben de voorbije maanden een massa zonnepanelen geplaatst aan een voordelig tarief bij de gezinnen die deelnamen aan de eerste groepsaankoop zonnepanelen van het provinciebestuur. In totaal bespaarden de deelnemers samen bijna 2 miljoen euro en kreeg de provincie Antwerpen er 2346 installaties bij.

Gedeputeerde voor energie Inga Verhaert: “Onze eerste editie van de groepsaankoop bewijst het: zonnepanelen plaatsen blijft een goede investering. De subsidies zijn enkel afgeschaft omdat ze niet meer nodig waren. Wij hebben getoond hoe je de Vlaamse gezinnen kan overtuigen om nog te investeren in zonnepanelen. Via onze groepsaankoop zijn we er in geslaagd om de markt terug aan te zwengelen.”

Nieuwe groepsaankoop van start

De provincie start een nieuwe groepsaankoop op 1 juni. Inschrijven kan vrijblijvend tot en met 12 augustus via www.samengaanwegroener.be.

Carl Onghena uit Mortsel, een deelnemer van de vorige editie, raadt het iedereen aan. ” Ik was er niet zeker van dat zonnepanelen nog rendabel zouden zijn, nu de subsidies afgeschaft zijn. Maar na een grondige uitleg door de provincie Antwerpen besloot ik toch in te schrijven voor de groepsaankoop zonnepanelen. En daar ben ik erg tevreden over. Er staan nu 23 panelen op het dak van mijn huis en dat zal ons op termijn een behoorlijke besparing opleveren.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.