29/10/12 Groepsaankoop: 56% van overstappers nu nog klant bij Electrabel

PERSBERICHT | 29 oktober 2012
Al 46.500 deelnemers van energieleverancier veranderd
_______________________________________

91.000 gezinnen schreven zich in voor de 3de groepsaankoop groene stroom van de provincie Antwerpen. Nu al gingen zo’n 46.500 daarvan ook effectief in op het aanbod van de winnende energieleverancier Essent. Opmerkelijk: 56 % van de overstappers (tot nu toe) was klant bij Electrabel.

Nog tot 12 november kunnen de deelnemers aan de groepsaankoop beslissen of ze ingaan op het aanbod van energieleverancier Essent. Op 26 september bood die tijdens een onlineveiling de laagste prijs voor groene elektriciteit en gas.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “De deelnemers krijgen tot 20.5% korting op hun energiefactuur en een vaste elektriciteitsprijs voor een jaar. Vorig jaar bespaarden de mensen gemiddeld 360 euro per jaar. Dat is met de stijgende energieprijzen toch wel mooi meegenomen.”

Alle 91.000 deelnemers kregen intussen een persoonlijk overzicht van hun besparing. 46.500 gezinnen (51%) hebben al laten weten over te stappen naar Essent.Ter vergelijking, vorig jaar stapten er in totaal 23.000 mensen of 56% van de deelnemers over.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Dat zijn nu al mooie cijfers. En het is toch wel opmerkelijk dat meer dan de helft van de overstappers, net als vorig jaar, van bij Electrabel komt. We kunnen dit jaar dus opnieuw mensen die al jarenlang bij dezelfde energieleverancier zitten, overtuigen om de stap te zetten naar een andere leverancier. Het feit dat de provincie alles regelt boezemt duidelijk vertrouwen in en verlaagt de drempel.”

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde, sp.a
Tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers, communicatie kabinet Inga Verhaert
tel. 0497 19 22 76

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.