3/6/15: Campus Spoor Noord opent officieel de deuren

Campus Spoor Noord opent officieel de deuren Provincie Antwerpen en AP Hogeschool bouwen moderne campus in de stad
De nieuwe Wetenschap en Techniekcampus op Spoor Noord in Antwerpen is klaar. De provincie Antwerpen bouwde het campusgebouw voor de Artesis Plantijn Hogeschool (AP). 1500 studenten van het departement Wetenschap en Techniek nemen bij de start van het nieuwe academiejaar hun intrek in het gebouw met oa hypermoderne labo’s. Spoor Noord wordt daarmee dé studentensite van de stad.

De 6 opleidingen van het departement Wetenschap en Techniek verhuizen van Boom, Mechelen en Antwerpen naar de nieuwe campus aan Spoor Noord, een architecturaal hoogstandje.
Gedeputeerde voor onderwijs Inga Verhaert: “De provincie blijft, ondanks moeilijke omstandigheden, investeren in onderwijs en zeker in infrastructuur. Dat is immers de eerste vereiste om kwaliteitsvol onderwijs te kunnen bieden. Het nieuwe gebouw is studentgericht met grote aula’s, projectruimten en een binnenplaats om te ontspannen. Maar het belangrijkste is dat het gebouw helemaal afgestemd is op de noden van wetenschaps- en techniekopleidingen. Zo kunnen de studenten er werken in schitterend uitgeruste labo’s met o.a. een ultramoderne, industriële pompinstallatie en zitten de landmeters vlakbij het park.”

De provincie zet ook in op het ecologische aspect. De gloednieuwe campus heeft ecologische daken, een patio en een binnentuin. Het is niet enkel een plek om te werken, maar ook om van gedachten te wisselen en te ontspannen. Spoor Noord wordt daarmee een echte studentenwijk, want op dezelfde plek verrijst momenteel het tweede campusgebouw van de AP Hogeschool voor de departementen Onderwijs en Training, en Gezondheid en Welzijn.

“Campus Spoor Noord heeft een perfecte ligging om verder te werken aan de goede banden met het bedrijfsleven. Want alle bedrijven van de Antwerpse haven hebben de volgende jaren behoefte aan goed opgeleide onderhoudstechnici, chemici, ICT-medewerkers,… Allemaal professionele bacheloropleidingen die de AP Hogeschool aanbiedt”, zegt algemeen directeur van AP Hogeschool Pascale De Groote.

Uiteindelijk zullen 5000 studenten uit maar liefst 14 bacheloropleidingen hun intrek nemen in de 2 moderne campusgebouwen van de AP Hogeschool. De gebouwen zijn trouwens ondergronds verbonden. Een nieuwe studentenbuurt en poort tot de stad is geboren.

PRAKTISCHE INFO
Meer info: www.campusspoornoord.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.