5/10/12 Bivakzone Arendonk krijgt vuurkorf

PERSBERICHT | 5 oktober 2012
Al 500 bezoekers voor avontuurlijke kampeerplaats
________________________________________
De paalkampeerplaats in Arendonk blijft een hit bij de avontuurlijke kampeerder. Sinds augustus 2010 verwelkomde de bivakzone in Domein De Hoge Vijvers al 500 Vlaamse en Nederlandse bezoekers. Vooral de stilte en de locatie middenin de natuur vallen in de smaak. De nieuwe vuurkorf zal de populariteit ongetwijfeld nog verhogen.

Met de bivakzone in Arendonk zorgden Toerisme Provincie Antwerpen en het Agentschap voor Natuur en Bos in 2010 voor een Vlaamse primeur. De accommodatie in Domein ‘De Hoge Vijvers’ is erg basic: een bivakzone voor 3 tentjes en maximum 10 personen rond een waterpomp. Je mag er 48 uur logeren. Het fietsknooppuntennetwerk en het wandelnetwerk Kempens Landgoed liggen om de hoek. De boswachter houdt een oogje in het zeil. De peter van de bivakzone komt geregeld langs om bezoekers attent te maken op de gebruiksregels (onder het motto ‘leave no trace’).

Langverwachte vuurkorf

Langverwachte vuurkorf
Langverwachte vuurkorf

Kampeerders kunnen hun impressies en suggesties neerpennen in een logboek. Bezoekers blijken vooral de rust en de locatie te midden van de natuur te appreciëren. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Eén verzuchting kwam heel vaak terug: vuur maken. Met de installatie van een vuurkorf komt het Agentschap voor Natuur en Bos tegemoet aan die wens. Een knetterend vuur maakt het kampgevoel voortaan helemaal af. De domeinbeheerder en de boswachter zullen nauwgezet toekijken op de veiligheid: tijdens brandgevaarlijke perioden gaat het deksel op de vuurkorf”. ANB installeerde ook een houten platform. Om in de wintermaanden verkleumde voeten te vermijden. Want ook nadat de waterpomp verdwijnt (na de herfstvakantie), lokt de bivakzone dappere kampeerders.

Zoektocht naar nieuwe locaties
Dit jaar sloegen al 180 Vlaamse en Nederlandse kampeerders hun tent op in de Arendonkse bossen. Dat brengt het totale aantal bezoekers van de bivakzone op 500. Veel kampeerders vragen zich luidop af of de bivakzone in Arendonk navolging krijgt.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Dit najaar brengt Toerisme Provincie Antwerpen alle betrokken partners bijeen om nieuwe locaties te screenen. Het staat al vast dat we de lat hoog zullen leggen. De avontuurlijke kampeerbeleving middenin de natuur blijft voorop staan.”

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers
Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Bert Geboers
Directeur Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 94

Sfeerbeelden op ftp://ftp.tpa-ext.be in de map ‘Bivakzone Arendonk’

(user name en pass word: press).

________________________________________

Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten.

Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.