5/12/12 Provincie stelt hoge eisen bij aanleg fietsostrade

PERSBERICHT 5 december 2012
Strenge controles op nieuw aangelegde stukken
________________________________________
De provincie Antwerpen stelt hoge eisen aan de kwaliteit van de fietsostrades. Tijdens en na de aanleg van een nieuw stuk bekijkt een medewerker van de provinciale dienst Mobiliteit ter plaatse de kwaliteit. Voldoet die niet aan de verwachtingen, dan zoekt de provincie samen met de aannemer, het studiebureau en het gemeentebestuur naar een oplossing.

Na de aanleg van de fietsostrade in Kalmthout, tussen de Vogelenzangstraat en de Kijkuitstraat, voerde de provincie ter plaatse de voorziene proeven uit. Gedeputeerde voor mobiliteit Inga Verhaert: “Onze controleur stelde vast dat het fietspad niet voldoet aan de kwaliteitsverwachtingen. De vele oneffenheden bezorgen fietsers te veel trillingen. Samen met de aannemer, het studiebureau en het gemeentebestuur zijn we op zoek gegaan naar een oplossing.”

Fietsers maken intussen al goed gebruik van dit nieuwe stuk fietsostrade en de buurtbewoners ondervonden al wat hinder van de werken voor de aanleg. Daarom is besloten om de fietsostrade niet helemaal uit te breken en opnieuw aan te leggen. De aannemer zal wel de oneffenheden wegwerken door het oppervlak af te frezen. Dat wil zeggen dat het oppervlak van de bovenste betonlaag wordt afgeschraapt waar nodig. “Het gaat hier om millimeterwerk dat gebeurt met een speciale machine. Voor de lengte van 670 meter duurt het affrezen vermoedelijk twee werkdagen. De verbeteringswerken starten op maandag 10 december. Tijdens die werken geldt opnieuw de omleiding van tijdens de aanleg.” aldus Inga Verhaert, gedeputeerde voor Mobiliteit.

Fietsostrade Antwerpen-Essen
De fietsostrade Antwerpen-Essen is intussen voor driekwart aangelegd en moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen. De lokale fietspaden die de fietsostrade kruisen, zorgen dan voor de aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen. Meer info over de fietsostrades vind je op www.provant.be/fietsostrades.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor mobiliteit, sp.a
Tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Chris Brouwers, hoofd dienst Mobiliteit
tel. 03 240 52 87

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.