600.000 Euro voor restauratie PTS in Mechelen

Goed nieuws voor het Provinciaal Instituut voor Tuinbouwonderwijs in Mechelen!

De school kan eindelijk starten met de langverwachtte restauratie van haar hoofdgebouw. Vlaams minister voor Onroerend Erfgoed Geert Bourgeois heeft het PTS meer dan 600.000 euro toegekend voor de eerste restauratiefase van de historisch waardevolle delen. De school prijkt sinds 1997 op de lijst van beschermde monumenten.  Het Provinciaal Instituut voor Tuinbouwonderwijs is opgetrokken tussen 1927 en 1930 in de stijl van de nieuwe zakelijkheid, naar een ontwerp van architect Jan Lauwers.

In de loop van de jaren is het gebouw verschillende keren gerenoveerd, verbouwd, uitgebreid en aangepast aan een hedendaagse schoolfunctie. Hierbij zijn zowel het exterieur als het interieur aangetast en ging de oorspronkelijke sfeer van het hoofdgebouw gedeeltelijk verloren.

De huidige restauratie wil zoveel mogelijk de architecturale kwaliteit en de stilistische kenmerken van het hoofdgebouw behouden en versterken. Alle historische elementen die nog aanwezig zijn in het exterieur en het interieur zullen worden bewaard.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.