9/1/13 Antwerpen zet intensief in op hoger beroepsonderwijs (HBO5)

PERSBERICHT | 9 januari 2013

De verantwoordelijken van het stedelijk onderwijs Antwerpen, het provinciaal onderwijs Antwerpen, het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap en de directies van de Artesis en Plantijn hogeschool slaan de handen in elkaar om vanaf 1 september 2013 een vernieuwd en toekomstgericht onderwijslandschap uit te bouwen voor opleidingen van het hoger beroepsonderwijs niveau 5 (HBO5/graduaten) en specifieke lerarenopleidingen (SLO) in de provincie Antwerpen. E-learning en werkplekleren worden de speerpunten van deze samenwerking.

Alle partners hebben hierover een intentieverklaring ondertekend. Uitgaande van elkaars sterkten en met een pluralistische visie zetten ze optimaal in op de uitbouw van sterke, kwaliteitsvolle HBO5 en SLO opleidingen binnen het hoger onderwijs. De opleidingen maken een succesvolle doorstroom naar de arbeidsmarkt of een voortgezette professionele bacheloropleiding (niveau 6) binnen de hogeschool mogelijk.

Om innovatief onderwijs met e-learning en werkplekleren als speerpunten te realiseren zal ingezet worden op samenwerking met sectoren, bedrijven en publieke onderwijsverstrekkers zoals VDAB en Syntra.

De deelnemende instellingen gaan samen flexibele leertrajecten ontwikkelen. Jongeren en volwassenen zullen op eigen ritme en in functie van hun eigen behoeften een diploma hoger onderwijs kunnen behalen; bijvoorbeeld via een combinatie van leren en werken. De betrokken partners wensen zo een antwoord te bieden op de steeds toenemende vraag naar afgestudeerden met een diploma op niveau 5 (tussen secundair diploma en bachelor diploma) en leveren een bijdrage aan het duurzaam versterken van de samenleving door de scholingsgraad van de bevolking binnen de provincie Antwerpen te verhogen.

Dit is het officiële startschot voor de samenwerking tussen de centra voor volwassenenonderwijs van de provincie en de stad Antwerpen, de stedelijke secundaire school met HBO5 verpleegkunde, het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in de provincie Antwerpen, en de nieuwe hogeschool na fusie van Artesis en Plantijn Hogeschool

Contactpersoon GO! onderwijs Vlaamse Gemeenschap
sarina.simenon@g-o.be
0476 26 66 36

Contactpersoon stedelijk onderwijs Antwerpen
patrick.marien@so.antwerpen.be
0476 99 14 99

Contactpersoon provinciaal onderwijs Antwerpen
tilla.rauter@plantijn.be
0477 45 06 00

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.