Al 5 jaar sluiten tieners op T-day de zomer af

Hoelahoepen op T-day
Hoelahoepen op T-day

Meer dan 3000 tieners leven zich nog één dag uit Woensdag 25 augustus 2010 vindt de 5de editie van het tienerfestival T-day plaats op het militair domein in Brasschaat. Tussen 10u en 18u kunnen tieners er terecht voor een dag vol plezier en avontuur. Vooraf inschrijven is niet nodig en bovendien is het volledig gratis.

Het festival is voor tieners. Er is voor elk wat wils. Vorig jaar kregen we maar liefst bezoek van 3 300 tieners en ook dit jaar belooft het weer een succes te worden. Voor de avonturiers is er een deathride, een waterskisimulator, een hindernissenparcours, een dirtbikeparcours en zelfs een mogelijkheid tot zweefvliegen.

Sportievelingen kunnen op T-day terecht voor baseball, rolstoelbasket, skaten, muurklimmen, gevechtssport, …. Voor tieners die houden van gamen is er opnieuw een hele gamehall met onder andere flipperkasten en een nintendotruck.

Beetje rondkijken op T-day
Beetje rondkijken op T-day

Heel de dag door zijn er workshops waar jongeren aan kunnen deelnemen. Zo zijn er kookworkshops, dansworkshops waaronder ‘move like Michael Jackson’, knutselworkshops, warhammer, henna, airbrushtattoos,…. Verder treden er nog verschillende lokale jeugdgroepen op en is er om 14.30 uur een mega hoelahoepmeeting.

Bekijk zeker het volledig programma en de foto’s op http://www.t-day.be. Er worden begeleide fiets- en buspools vanuit de verschillende gemeentes georganiseerd. Meer info hierover vind je eveneens op de website. T-day belooft opnieuw een leuke dag te worden voor iedereen. Gedeputeerde Verhaert: “Dit is het tweede jaar dat we met de provinciale Jeugddienst het evenement mee ondersteunen zodat het een festival wordt voor àlle tieners. Zo wordt er voor dove of slechthorende tieners en jongeren met een handicap extra begeleiding voorzien.”

T-Day 2010 is een intergemeentelijk tienerfestival. Het is een samenwerking tussen de provincie Antwerpen, de gemeenten Berendrecht, Zandvliet, Lillo, Brasschaat, Brecht, Ekeren, Kalmthout, Kapellen, Essen, Stabroek, Wuustwezel, en het militair kamp Brasschaat, Yieha vzw, Ludentia Vrije Tijd en MSC Ahlan.

Praktische info wanneer: woensdag 25 augustus, 14u aan het infodorp met aansluitend de hoelahoepmeeting

waar: Militair domein Brasschaat, Ploegsebaan

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, sp.a tel. 03 240 52 53

Perscontact: Nathalie Bogaerts Stagiair Jeugddienst Brasschaat tel. 0494 05 48 47

Tim Uten Provinciale Jeugddienst tim.uten@admin.provant.be tel 0477 77 74 70

Foto’s in hoge resolutie kan u downloaden via ftp://ftps.provant.be/T-day, gebruikersnaam en wachtwoord: Pers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.