Allereerste paalkampeerplaats verstevigt reuptatie Antwerpse kempen als dé kampeerregio bij uitstek

 

Paalkamperen in de Antwerpse Kempen
Paalkamperen in de Antwerpse Kempen

Vlaamse primeur: Agentschap voor Natuur en Bos en Toerisme Provincie Antwerpen openen in de bossen van Arendonk eerste site voor paalkamperen

 

Kamperen is hot. Glossy magazines hebben net glamping ontdekt of een nieuwe trend komt al overgewaaid vanuit Nederland: paalkamperen of officieel ‘bivakzone’.

De geknipte formule voor wie een authentieke, ecovriendelijke en vooral avontuurlijke kampeerbeleving zoekt.

Wild kamperen en toch netjes volgens de regels: voortaan kan het in het Kempense Arendonk. Een primeur voor Vlaanderen.

Pure natuurbeleving Toegegeven, geen ontbijt op bed, warme douche of 50 televisiekanalen in Arendonk.

De accommodatie is erg basic: een bivakzone voor 3 tentjes en maximum 10 personen in een straal van 10 meter rond een waterpomp (paal).

De paalkampeerplaats in Domeinbos Hoge Vijvers heeft andere troeven. Met voorop het decor, een fantastische brok natuur van bijna 500 ha. Gemotoriseerd verkeer is niet toegelaten. In dit stiltegebied lijkt de bewoonde wereld mijlenver weg.

De peter van de bivakzone kijkt er op toe dat de bivakzone netjes blijft: van april tot en met oktober controleert hij minstens eenmaal per week de site. Ook de boswachter houdt een oogje in het zeil.

De bezoeker kan met een gerust hart huiswaarts keren: de ecologische voetafdruk tijdens zijn verblijf is verwaarloosbaar. Nergens in Vlaanderen geniet je tijdens je kampeervakantie van zo’n pure natuurbeleving.

Meer dan ooit dé kampeerregio De nieuwe kampeerformule zal ongetwijfeld een breed publiek charmeren. Trekkers bijvoorbeeld: op nauwelijks 100 meter van de bivakzone kunnen zij aanpikken bij het populaire fietsknooppuntennetwerk en het nieuwe wandelnetwerk Kempens Landgoed, dat op 19 september opent. Net als natuurfans, kampeerders die houden van een vleugje avontuur en families die hun kinderen willen trakteren op een bijzonder weekendje-weg.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Het proefproject in Arendonk loopt één jaar. In de herfst van 2011 maken we de balans op. Als de evaluatie positief is, bekijken we welke andere zones in de provincie Antwerpen in aanmerking komen. Het is een kampeerformule die ongetwijfeld een nieuw en jonger publiek aanspreekt. Het maakt van de Antwerpse Kempen meer dan ooit dé kampeerregio van Vlaanderen.”

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, sp.a tel. 03 240 52 53

Contactpersoon bij Toerisme Provincie Antwerpen: Gilles Facon, manager Beleid & Ontwikkeling tel. 03 240 63 75 en gilles.facon@tpa.be

Alle details over deze nieuwe kampeerformule op www.paalkamperen.be Een volledig overzicht van het kampeeraanbod in de Antwerpse kempen op www.kempencampings.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.