Animo voor nachttrein in regio Noord

animo, de jongerenbeweging bij sp.a, organiseert op zaterdag 7 februari s’avonds laat een actie voor nachttreinen op de NMBS lijn 12 (Essen-Antwerpen).

animo zal zaterdagavond – op de laatste trein terug naar de Noorderkempen – enquêtes afnemen bij de treinreizigers en jongeren met de vraag of er nood is aan een nachttrein vanuit Antwerpen naar het noorden van Antwerpen op weekendnachten. animo zal de enquêteresultaten later afgeven aan de NMBS. Er bestaat ook een succesvolle facebookgroep op internet. Al heel wat jongeren hebben hun steun aan het voorstel laten blijken. “We pleiten voor veilig en duurzaam nachtvervoer, naast de nachtbussen en -trams die nu al erg succesvol zijn”, zegt Kasper Vanpoucke, namens animo regio Noord.

animo pleit al langer voor nachttreinen. sp.a regio Noord steunt deze jongeren met hun actie. Voor jongeren is het openbaar vervoer immers het ideale vervoermiddel: veilig, milieuvriendelijk, goedkoop en ideaal om in groep te nemen. Maar de trein is helaas niet beschikbaar op het moment dat jongeren er net het meest behoefte aan hebben, namelijk tijdens de weekendnachten.

Daarom voert animo actie voor een bijkomend aanbod aan nachttreinen. We willen in ieder geval nachttreinen na grote evenementen, maar zeker ook een standaardaanbod tijdens elke weekendnacht, zoals dit in Gent gebeurt.

De jongeren: “Wij vragen om een extra trein op een later uur te laten rijden. De laatste trein vertrekt nu al om 23u36, waardoor je vaak niet meer naar de laatavondfilm in de bioscoop, een concert in Brussel of een toneelstuk kan gaan zien, of gewoon nog een laatste pint kan pakken op café. De trein vertrekt te vroeg volgens ons!”

Met een trein krijgen we heel wat meer mensen vervoerd dan met de bus. De Lijn en minister Van Brempt doen veel inspanningen voor het nachtvervoer, mogen we ook op de NMBS en minister Vanackere rekenen?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.