9/7/12: Antwerpse Kempen en Scheldeland charmeren wandelaar

PERSBERICHT | 9 juli 2012

Sportieve activiteiten populair bij binnen- en buitenlandse verblijfstoerist
________________________________________
Het fraaie landschap, de deugddoende rust en het gevarieerde fiets- en wandelaanbod vormen de grootste aantrekkingspolen van de Antwerpse Kempen en Scheldeland bij binnen- en buitenlandse verblijfstoeristen. Vooral het wandelaanbod scoort sterk.

Dat blijkt uit een marktonderzoek van de Vlaamse regio’s in opdracht van minister van toerisme Geert Bourgeois. De resultaten sterken Toerisme Provincie Antwerpen in de overtuiging dat investeren in kwaliteitsvolle routenetwerken loont.

Zopas presenteerde Geert Bourgeois, Vlaams minister van toerisme, de conclusies van een uitgebreid marktonderzoek over de Vlaamse regio’s bij Vlaamse, Nederlandse en Duitse verblijfstoeristen.

Sterk activiteitenaanbod
De deelnemers aan de enquête drukten hun tevredenheid uit over het gevarieerde en uitgebreide activiteitenaanbod van de Antwerpse Kempen en Scheldeland.

Vooral wandelen scoort sterk. Het wandelaanbod krijgt een puike evaluatie van 8,3 op 10.
Bert Geboers, directeur van Toerisme Provincie Antwerpen, is niet verrast door dat cijfer: “Het wandeltoerisme zit in de lift, zoveel is duidelijk. Daarom hebben we na de afronding van het fietsroutenetwerk enorm geïnvesteerd in ons wandelaanbod. Na de zomer zullen we als eerste Vlaamse provincie onze geplande wandelnetwerken langs knooppunten afronden: 10 in de Antwerpse Kempen en 2 in Scheldeland. Samen goed voor 4000 kilometer wandelplezier. Dat zal de aantrekkingskracht van beide regio’s ongetwijfeld nog versterken.”

Uitdagingen
Toch is er nog ruimte voor verbetering. Zo scoort fietsen minder goed dan wandelen. Uit onderzoek van Toerisme Provincie Antwerpen blijkt dat die score niet zozeer te maken heeft met de trajecten en de bewegwijzering – de taak van de provinciale toeristische federaties – als wel met de kwaliteit van het wegdek.

Een andere vaststelling: de Antwerpse Kempen hebben een sterk actief en familievriendelijk imago, maar scoren zwak op cultuur.
Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Via het project ‘Routedokter’ slagen we er in om problemen op onze recreatieve routes snel en efficiënt op te lossen. Daarnaast werken we samen met diverse wegbeheerders aan de kwaliteit van de fietspaden. En wat het culturele imago van de Kempen betreft: het is uitkijken welk effect een topevenement als Turnhout2012 – Turnhout is dit jaar de culturele hoofdstad van Vlaanderen – teweegbrengt. Al blijven sportieve activiteiten prioritair voor onze regio’s. De toerist apprecieert het aanbod duidelijk en we zullen er de komende jaren alles aan doen om dat zo te houden.”

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers
Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Bert Geboers
Directeur Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 94

Sfeerbeelden op ftp://ftp.tpa-ext.be in de map ‘marktonderzoek Vlaamse regio’s’
(user name en pass word: press).

________________________________________
Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten. Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.