Beerbox promoot Antwerpse bierbeleving

PERSBERICHT | 11 mei 2012 

Beerbox promoot Antwerpse bierbeleving

Beerbox promoot Antwerpse bierbeleving

4 inspiratieboekjes met tips rond fietsen, wandelen, koken en genieten 
Naast heel wat straffe bieren serveert de provincie Antwerpen een brede waaier aan bierbeleving. Naar aanleiding van de tweede verjaardag van het project ‘Beers of Antwerp’ presenteert Toerisme Provincie Antwerpen de beerbox: 4 boekjes met concrete suggesties rond bier, gebundeld in een vrolijk cadeaudoosje. Met ‘lekkere’ fiets- en wandelroutes, bezoektips, evenementen, advies van bierkenners en recepten van talentvolle chefs.

Vlaanderen kent een stevige biertraditie. De provincie Antwerpen heeft echter méér dan razend populaire bieren: je vindt er ook heel uiteenlopende vormen van bierbeleving.

Om die te promoten startte Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) precies 2 jaar geleden het project ‘Beers of Antwerp’ op, met onder meer de website http://www.beersofantwerp.be.

TPA viert de verjaardag met de uitgave van een beerbox, een doosje met 4 boekjes en 1 rode draad: genieten van bier. Dat kan lekker actief (fietsen of wandelen), in de keuken (recepten) of door uitgebreid te proeven (thuis, op café of tijdens evenementen).

Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “De beerbox bevat onder meer de kaartjes van onze 4 bierfietsroutes: Bollekesroute in Antwerpen, Duvelroute in Scheldeland, Trappistenroute in de Kempen en de gloednieuwe Gouden Carolusroute in en om Mechelen. Stuk voor stuk aantrekkelijke fietsroutes. Telkens met vermelding van cafés waar je de intussen wereldberoemde bieren kunt proeven.” 

Niet alleen voor bierfans
Wie liever stapt, kan 1 van de 5 wandellussen uit de beerbox uitproberen. Een mix van knappe wandelingen en stemmige cafés met streekbieren op de menukaart. Verder exclusieve recepten met bier van talentvolle Antwerpse chefs, bezoektips, evenementen en weetjes van een bierkenner en een biersommelier. Opvallend: de beerbox heeft zowel aandacht aan bekende en gelauwerde brouwerijen als kleinere, ambachtelijke producenten.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, verwacht dat de beerbox bij een gevarieerd publiek in de smaak zal vallen: “We mikken vooral op de bierliefhebber. Maar ook op fietsers en wandelaars die houden van een goed glas tijdens of na hun trip. En recreanten die op zoek zijn naar een verrassend uitje dicht bij huis. Bier en toerisme vormen in onze provincie een prima combinatie. Op voorwaarde uiteraard dat je het aantal glazen in de gaten houdt…”

De beerbox kost 3 euro en is te bestellen via http://www.beersofantwerp.be (2,42 euro verzendkosten). 

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers
Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Bert Geboers
Directeur Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 94 

Illustratiemateriaal op ftp://ftp.tpa-ext.be in de map ‘beerbox’
(user name en pass word: press). 

Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten.

Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.