Chinezen leren met mes en vork te eten?

Het uitwisselingsproject “Heart to Heart” tussen studenten van PIVA Antwerpen en 55th High school van Beijing is aan haar tweede fase.

Leerlingen uit China
Leerlingen uit China

Net voor de Olympische Spelen hebben 13 leerlingen van de afdeling toerisme van PIVA met hun 2 begeleiders gelogeerd bij gastgezinnen in China. Na dit succesvolle 12-daagse verblijf in de Chinese hoofdstad Beijing, is het nu aan de partnerschool uit China om een bezoek te brengen aan Antwerpen.

Van 15 tot en met 22 januari komen 14 leerlingen en 4 leerkrachten van de 55th High School uit Beijing hun e-mail partners in Antwerpen een bezoek brengen. Doel van het “Heart to Heart” project is het opbouwen van een blijvende relatie tussen Belgische en Chinese studenten. Door middel van e-mail verkeer en een tweejaarlijkse uitwisseling zullen ze elkaars cultuur beter leren kennen. Deze Chinese studenten zullen verblijven in Belgische gastgezinnen.

Voor de Toerismeafdeling van PIVA is dit een opportuniteit om de theorie in de praktijk om te zetten en voor deze delegatie een mooi toeristisch en cultureel programma op te stellen.

Voor beide partijen is het ook een mooie oefening om het Engels als voertaal te gebruiken om met elkaar te communiceren. PIVA zal ook van de gelegenheid gebruik maken om de Chinese studenten meer vertrouwd te maken met vork en mes.

De leerlingen Toerisme en de gastfamilies zijn bijzonder opgezet met dit intitaitef en zullen hun beste beentje voorzetten om hun Chinese gasten in de watten te leggen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.