De Leukste en Langste Wandeling van het Land

 

 

PERSBERICHT | 20 juni 2012
Wandelfeest in 12 gemeenten in de provincie Antwerpen
________________________________________
Antwerpen rondt dit najaar als eerste Vlaamse provincie haar wandelnetwerken af. En dat wordt gevierd met een groots wandelfeest. Tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ kan iedereen kennismaken met de 12 wandelnetwerken langs knooppunten. Op zondag 23 september in 12 gemeenten, verspreid over de provincie.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Drie jaar lang werkte de provincie Antwerpen intensief aan de realisatie van 12 wandelnetwerken, samen goed voor ruim 4000 km wandelplezier langs knooppunten. Meer dan de helft van de trajecten bestaat uit onverharde paden. Antwerpen is binnenkort de eerste provincie die klaar is met haar wandelnetwerken, vergelijkbaar met het populaire fietsknooppuntennetwerk.”

Om dat te vieren organiseert Toerisme Provincie Antwerpen op zondag 23 september 2012 een groot wandelevenement. Die dag zal men in 12 gemeenten, verspreid over de provincie, kunnen kennismaken met evenveel wandelnetwerken. De deelnemende gemeenten zijn Balen, Mariekerke (Bornem), Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en (Klein-)Willebroek.

Inga Verhaert en vertegenwoordigers van de 12 gemeenten
Inga Verhaert en vertegenwoordigers van de 12 gemeenten

Inga Verhaert en vertegenwoordigers van de 12 gemeenten

De provincie feest
Niemand hoeft thuis te blijven: er is de keuze tussen korte trajecten van 5 kilometer en iets uitdagender wandellussen van ongeveer 12 kilometer. Voor families met kinderwagens en natuurliefhebbers in rolwagens zijn er mooie, aangepaste routes.

De uitgebreide animatie voor, tijdens en na de wandeling maken van De Leukste en Langste Wandeling van het Land een heus feest voor iedereen. Dat vindt ook gedeputeerde Verhaert: “Het feit dat we de eerste Vlaamse provincie zijn die haar wandelnetwerken afrondt, vraagt om een feestje. En niet zomaar één… De Leukste en Langste Wandeling van het Land wordt een evenement om naar uit te kijken.”

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers, Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Bert Geboers, Directeur Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 94
Illustratiemateriaal op www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be/pers.

________________________________________

Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten. Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.