De ‘Routedokter’ onderhoudt toeristische routes en levert 16 nieuwe jobs op

Het wandel- en fietsknooppuntennetwerk van de provincie Antwerpen blijft groeien. Daarnaast zijn er ook een ruiternetwerk, de toeristische autoroutes en andere paden. De provincie wil dat al die wegen en de bewegwijzering erop goed onderhouden zijn. Een team onder leiding van de ‘Routedokter’ zal binnen 72 uur problemen oplossen. De medewerkers werken in de lokale diensteneconomie.

Bekijk hier de reportage van ATV (Antwerpse Televisie) over de Routedokter

Wandelaars of fietsers die onderweg merken dat er wat scheelt aan de bewegwijzering of die moeten picknicken op een gammele tafel kunnen dat nu melden via Routedokter.be. De ‘Routedokter’, die werkt binnen Toerisme Provincie Antwerpen, speelt het probleem meteen door aan het onderhoudsteam. Dat probeert het euvel binnen 72 uur op te lossen.

Het project ‘Routedokter’ slaat twee vliegen in één klap. De toeristische paden blijven goed onderhouden en er komen 16,3 nieuwe arbeidsplaatsen bij. 1 dispatcher en 15,3 arbeidsplaatsen binnen de verschillende LDE-entiteiten. Voor het arrondissement Turnhout zijn dit: Natuurwerk, Fluxgo, De VoorSprong en de Bospad. Voor de arrondissementen Antwerpen en Mechelen is dat de provincie zelf.

Het kostenplaatje van het project ‘Routedokter’ bedraagt  670.963 Euro. De provincie betaalt daarvan de helft. De andere partners zijn Toerisme Vlaanderen, de Vlaamse en federale Overheid en de gemeenten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.