Eerste fietsroutes voor elektrische fiets in de Kempen

Minder trappen, meer beleven’ dat is het motto van de eerste e-bikefietsroutes in de Antwerpse Kempen. Toerisme Provincie Antwerpen lanceerde de 6 nieuwe trajecten voor elektrische fietsen vandaag in Mol. Het gaat om een totaalpakket dat uniek is voor Vlaanderen, met oa. 25 logeeradressen met fietsverhuur, pechverhelping en tientallen oplaadpunten.

De routes starten in Balen, Geel, Kasterlee, Lille, Lier en Mol. Ze zijn 50 tot 70 km lang. Je vindt ze terug in de gratis brochure ‘De Kempen per e-bike’ . Er is extra aandacht voor sfeervolle haltes onderweg: fotogenieke hoekjes, bijzondere attracties of heerlijke picknickplekjes. Verder heel wat adressen die streeklekkers serveren, zoals ijsjes op basis van geitenmelk, vers appelsap uit de automaat of Geelse hartjes voor de thuisblijvers. Je proeft de Kempen, ook letterlijk.

Daarnaast biedt de brochure ook praktische info over verhuur van elektrische fietsen en oplaadpunten. TPA werkt daarvoor samen met het bedrijf Powergrid uit Geel. Wie geen elektrische fiets heeft, kan er eentje huren voor een dag bij een 25-tal logeeradressen in de Kempen. Je ontvangt dan ook een gsm-nummer van een pechverhelpingsdienst, zodat je zorgeloos vertrekt. De e-bike opladen doe je onderweg aan een van de 25 oplaadpunten bij fietscafés, fietsresto’s en attracties.

De provincie Antwerpen is klaar voor de e-bike(r). En deze eerste 6 routes in de Kempen zijn nog maar het begin. TPA denkt nu al hardop na over een vervolg in Antwerpen en de regio Scheldeland tegen 2012.

1 reply to Eerste fietsroutes voor elektrische fiets in de Kempen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.