Fietsrecords gebroken tijdens Pinksterweekend

 

 

PERSBERICHT | 29 mei 2012

Mooie weer lokt fietsers naar provincie Antwerpen
De fietstellers langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen noteerden tijdens het Hemelvaartweekend al topcijfers, afgelopen pinksterweekend werden echter alle records gebroken. Hoe kan de provincie Antwerpen nog beter inspelen op de wensen van de fietsers en wat is de economische impact van dat fietstoerisme? Via een grootschalige studie peilt Toerisme Provincie Antwerpen tijdens dit fietsseizoen naar de antwoorden..

Traditioneel is de meimaand een mooie fietsmaand. Het prachtige weer tijdens de afgelopen verlengde weekends zorgde ervoor dat er massaal gefietst en vooral genoten werd op het Antwerpse Fietsknooppuntennetwerk. Verspreid langs het knooppuntennetwerk in de provincie Antwerpen liggen 11 fietstellers. Tijdens de ontegensprekelijke topdag zondag 27 mei registreerden de tellers gemiddeld 1853 fietsers per locatie. Absolute uitschieter vormde de teller bij het Drierivierenpunt in Rumst, met maar liefst 3677 fietsers. Door het aanhoudende mooie weer worden ook de komende dagen nog prima resultaten verwacht.

Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme: “Dat belooft voor de rest van het jaar. Het weer vormt natuurlijk een cruciale factor, maar ook aantrekkelijke nieuwe producten spelen een rol. Daarom plannen we vanaf juni een actie rond fietsen, picknicken en streeklekkers in de Antwerpse Kempen en Scheldeland.”

Grootschalige fietsstudie
Wie zijn de fietsers, hoe evalueren ze het aanbod en wat is de economische return? Om de vijf jaar organiseert Toerisme Provincie Antwerpen een grootschalige fietsstudie. Het onderzoek van 2002 illustreerde de nood aan overheidsinvesteringen bij de aanleg van recreatieve fietsroutes. De studie van 2007 toonde aan dat de realisatie van het fietsknooppuntennetwerk (2900 km) inderdaad een enorme impuls gaf aan het fietstoerisme.

Inga Verhaert: “In 2012 peilen we opnieuw naar de economische impact. Maar we zullen de fietser ook vragen hoe hij het aanbod evalueert en waar nog kwaliteitsverbetering mogelijk is. Ten slotte bestuderen we de positie van de provincie Antwerpen als fietsbestemming. Al die resultaten maken het mogelijk om in de toekomst nog beter in te spelen op de wensen en verwachtingen van de recreatieve fietser.” De eerste resultaten van het onderzoek worden verwacht in september.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Karolien Loriers, Communicatie kabinet Inga Verhaert
gsm. 0497 19 22 76

Gilles Facon, Toerisme Provincie Antwerpen
tel. 03 240 63 75

Sfeerbeelden van fietsers op ftp://ftp.tpa-ext.be in de map ‘start fietsseizoen’
user name: press
pass word: press

Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten. Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.