Geheim van de Kempen groot succes

Het zwaard van Milandrea

Hoe zet je op een eigentijdse en verrassende manier het gezinsvriendelijke karakter van de Antwerpse Kempen in de kijker? Toerisme Provincie Antwerpen koos voor een originele onlinecampagne met veel aandacht voor storytelling en sociale media. De campagne wordt fel gesmaakt door zowel publiek als professionelen.

De culturele identiteit van de Kempen vormt het uitgangspunt van de campagne, de talloze Kempense legenden de inspiratiebron. Het resultaat is een verhaal in verschillende afleveringen over de ontdekking van een verloren beschaving van kleine mensjes onder leiding van koningin Milandrea.

Een mysterie dat velen boeit, zoveel is duidelijk. 20.000 geïnteresseerden surften reeds naar de campagnewebsite www.hetgeheimvandekempen.be

De videofilmpjes op YouTube met boodschappen van Walter van den Broeck en Luk D’Heu werden intussen 11.400 keer bekeken. Het Geheim van de Kempen telt ook al 600 fans en vrienden op sociale media.

Zelfs gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert is verrast door de respons. “Sommige Milandreafans mag je gerust diehards noemen. Onvoorstelbaar hoe intens ze de zoektocht beleven. Belangrijk is natuurlijk dat we er in slagen de beoogde doelgroep (25- tot 44-jarigen) te bereiken. En dat blijkt via de sociale mediakanalen prima te lukken.”

Professionele feedback

Niet alleen het publiek reageert enthousiast. De regionale media brachten enkele sfeervolle bijdragen. Marketing- en communicatiebedrijf

De scepter van Milandrea

BackBone media loofde de “verfrissende, interactieve communicatieaanpak” van de campagne. En ook uit de academische wereld kwam al reactie: de studenten van de afdeling toerisme aan de KULeuven kunnen binnenkort een casestudy ‘place branding’ over het Geheim van de Kempen verwachten.

De feedback uit diverse hoeken is erg leerrijk. We zullen de opmerkingen en aanbevelingen zeker verwerken in het verdere verloop van de campagne. Want hoe blij we ook zijn met deze enthousiaste respons, de campagne is pas echt geslaagd als voortaan meer en meer Vlaamse en Nederlandse gezinnen kiezen voor een korte vakantie in de Antwerpse Kempen.”

De zoektocht naar Milandrea en haar volk bereikt intussen een kritieke fase. In de scepter van Milandrea is een elandenvel met geheimschrift gevonden. Het moet ontcijferd worden voor de bokkenrijders hun snode plannen kunnen uitvoeren …

Het laatste nieuws over de zoektocht leest u op www.hetgeheimvandekempen.be.

Het zwaard van Milandrea is nog tot 31 november te bewonderen in waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals. In december volgen Poppenmuseum De Kleine Wereld in Lier en ’t Steentje in Turnhout n.a.v. Strip Turnhout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.