Gratis van en naar je fuif dankzij de provincie

Mon Ster, het vrolijke gezicht van de provinciale jeugddienst, al fuivend
Mon Ster, het vrolijke gezicht van de provinciale jeugddienst, al fuivend

De provincie Antwerpen is vóór fuiven. Daarom lanceerde de provincie op 1 augustus 2009 de provinciale fuifbus. Het provinciebestuur wil op deze manier fuifgangers op een veilige manier vervoeren.

De Jeugddienst en de dienst Mobiliteit van de provincie sloegen de handen in elkaar en maakten de fuifbus mogelijk. Fuiforganisatoren kunnen gratis een fuifbus aanvragen om verplaatsingen tussen de fuiflocatie en nabijgelegen plekken zoals het station, het jeugdcentrum, de marktplaats, … veiliger te maken.

Gedeputeerde Verhaert: “Met deze actie willen we niet alleen fuifgangers op een veilige manier vervoeren, het is ook de bedoeling om fuiforganisatoren aan het denken te zetten over het mobiliteits- en verkeersveiligheidsaspect van hun fuif.”

1 augustus: Openlucht TD van Scouts en Gidsen Onze-Lieve Vrouw-Waver

Zaterdag konden feestgangers vanuit Putte, Sint-Katelijne-Waver en Onze-Lieve Vrouw-Waver als eerste op de bus stappen. De pendelbus deed zeven keer dezelfde route aan. De fuiforganisatoren stelden zelf de route op en dachten op die manier na over het mobiliteitsaspect van hun evenement. En laat dat nu net de bedoeling zijn van het provinciebestuur. Een busbegeleider zorgde dat de sfeer op de bus goed zat.

De fuifbussen tijdens deze zomer en in het najaar

1 augustus was het startschot van de provinciale fuifbussen. Deze zomer zullen feestvierders ook gebruik kunnen maken van een fuifbus op weg naar:

• Messageparty van KLJ Lier op 7 augustus • Chipitaparty van Chirojongens Merksplas op 8 augustus • Beach en Cocktailparty van Chiromeisjes Lippelo op 15 augustus • Beachparty van Scouts Lier op 21 augustus

Ook in het najaar zijn er nog verschillende fuiven die beroep doen op de provinciale fuifbus. Wil je ook jouw fuif veiliger en beter bereikbaar maken? Surf dan naar www.fuifbussen.be en kijk of jouw fuif in aanmerking komt voor een fuifbus.

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, sp.a tel. 03 240 52 50

Perscontact: Hans Vannuffelen Jeugddienst hans.vannuffelen@admin.provant.be tel. 03 240 55 15

Geïnteresseerde pers kan Hans Vanuffelen contacteren indien zij samen met de gedeputeerde een evenement willen bezoeken waarop de provinciale fuifbus wordt ingezet. Ook voor een meer gedetailleerd overzicht van geplande fuifbussen kan je bij Hans terecht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.