groepsaankoop groene stroom van provincie Antwerpen levert fikse korting van 23 % op

Lampiris en Essent bieden 28.535 inwoners van de provincie Antwerpen goedkopere groene stroom aan  Groepsaankoop: start van de veiling

De provincie Antwerpen bewijst dat sàmen groene stroom aankopen goed is voor het milieu én het budget. Alle inwoners van de provincie konden vrijblijvend intekenen op een groepsaankoop van 100% groene stroom. Tijdens een online veiling gecoördineerd door het bedrijf iChoosr brachten verschillende energieleveranciers vandaag hun beste bod uit. Essent bood de laagste prijs aan voor groene elektriciteit, maar liefst 23 % onder de huidige marktprijs. Lampiris won de veiling voor de combinatie elektriciteit en gas met een korting van 20%.

28.535 inwoners uit de hele provincie sloten zich aan bij het plan van de deputatie om groene energie goedkoper aan te kopen via een groepsaankoop. Vandaag blijkt dat de mensen die zich inschreven tot 23 % kunnen besparen op de effectieve prijs van de energie, als ze van contract veranderen en groene elektriciteit samen aankopen. Want dat is de korting die energieleverancier Essent biedt tegenover de huidige marktprijs.

Kandidaten konden zich ook inschrijven voor een groepsaankoop van groene elektriciteit gecombineerd met een contract voor gas. Energieleverancier Lampiris bleek daar het beste bod klaar te hebben: 20 % onder de huidige marktprijs. Hoeveel heb ik nu precies bespaard?

De besparing is berekend op de prijs die de 3 grote energieleveranciers Nuon, Luminus en Electrabel vandaag vragen voor energie. De inwoners van de provincie die zich inschreven voor de groene stroom wachten nu op een individuele berekening om te weten hoeveel ze effectief zullen besparen. Want dat zal voor iedereen anders zijn. Verwacht wordt dat wie een oud(er) energiecontract heeft nog meer zal besparen. Elke kandidaat beslist dan zelf tot 14 november of hij ook echt overstapt.

Samen Groener werkt Inga Verhaert: “Het succes van deze groepsaankoop bewijst dat klanten tot heel wat in staat zijn als ze zich verenigen. En met hoe meer ze zijn, hoe sterker. De Provincie Antwerpen kan hen daar in deze vrije markt perfect bij helpen met een goede omkadering en de juiste informatie. Het valt op dat de strijdende energieleveranciers alles op alles hebben gezet om het groepscontract binnen te halen.”

1 reply to groepsaankoop groene stroom van provincie Antwerpen levert fikse korting van 23 % op

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.