Hef het glas op het succes van fuifbussen

Fuiven doe je zo!
Fuiven doe je zo!

Goed nieuws voor iedereen die wil fuiven op de Nacht van de Jeugdbeweging in Antwerpen, Mechelen of Turnhout op vrijdag 23 oktober. De provincie Antwerpen zet 11 fuifbussen in om jongeren op een veilige manier te vervoeren. Het is meteen de uitgelezen kans om na een proefperiode van drie maanden een definitief startschot te geven voor het aanbod van fuifbussen. Daarnaast geven we ook graag een woordje uitleg bij de andere ondersteunende maatregelen rond fuiven. Zo zal er zeker ook aandacht zijn voor het thema gehoorschade. Op een ludieke manier willen we jongeren sensibiliseren over de gevolgen van te veel lawaai.

Provinciaal gedeputeerde voor jeugd en mobiliteit Inga Verhaert (sp.a): “Veilig nachtvervoer is voor ons een prioriteit. Ons aanbod van gratis fuifbussen is tijdens de drie maanden proeftijd een groot succes gebleken. In aanwezigheid van een aantal fuiforganisatoren maken we een stand van zaken op. Behalve de fuifbussen stellen we ook het aanbod van feestbussen met oudjaar voor en de ondersteuning die we verder met de provinciale jeugddienst nog bieden aan fuiforganisatoren.”

De Nacht van de Jeugdbeweging is de uitgelezen kans om dit mee te ontdekken in een decor van jeugdbeweging en feestgedruis. We nodigen je dan ook graag uit om mee de pendelbus op te stappen en de sfeer te gaan opsnuiven op de Nacht van de Jeugdbeweging aan het Noordkasteel.

Programma 21.30 uur: Verwelkoming door gedeputeerde Verhaert 22.00 uur: Woordje uitleg over acties ter ondersteuning van veilig fuiven 22.30 uur: Rit met de fuifbus naar Nacht van de Jeugdbeweging aan het Noordkasteel

Praktische info wanneer: vrijdag 23 oktober, 21.30 uur waar: Slimweg, F. Rooseveltplaats 1A (hoek van Rooseveltplaats en Italiëlei), 2060 Antwerpen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.