Internationale vrouwendag in provinciehuis

10 jaar resolutie 1325 van de VN Veiligheidsraad: een stand van zaken Maandag 8 maart 2010 – 9.30 tot 13.00 uur – Antwerpen

Internationale vrouwendag
Internationale vrouwendag

In het kader van de internationale vrouwendag organiseert de Provincie Antwerpen op maandag 8 maart 2010 in het Provinciehuis een symposium over resolutie 1325 van de VN Veiligheidsraad over “vrouwen, oorlog en vrede” en de rol van vrouwen in conflictgebieden.

Deze resolutie roept iedereen die belast is met het voeren van vredesonderhandelingen en met het toezicht op de naleving van vredesakkoorden op om terdege rekening te houden met de gelijkwaardigheid van de seksen en ook zorgvuldig rekening te houden met de bijzondere behoeften van vrouwen en meisjes bij hun terugkeer en vestiging in voormalige conflictgebieden, evenals bij hun reïntegratie en bij hersteloperaties. De aanvaarding van deze historische resolutie geldt als een belangrijke stap in de richting van de erkenning van de rol van vrouwen bij het beheersen van conflicten, vredehandhaving en het consolideren van de vrede na conflicten.

Gedeputeerde voor emancipatiebeleid Inga Verhaert steekt de internationale vrouwendag in een nieuw kleedje en wil met het symposium een stand van zaken opmaken 10 jaar na resolutie 1325. Francy Van der Wildt heeft het over de totstandkoming van de resolutie en Maggi Poppe geeft toelichting bij het Belgisch Nationaal Actieplan. Een panel debateert over de rol van vrouwen in conflictgebieden. De conclusies van het symposium worden aan de bevoegde instanties bezorgd.

Andere activiteiten

Maandag 8 maart organiseert de provincie Antwerpen samen met KAV de lezing “Voorbij de grens” met Lieve Blancquaert (van 20 tot 22 uur in het auditorium van het provinciehuis).

Zaterdag 6 maart stappen we in het kader van de Wereldvrouwenmars 2010, een wereldwijde solidariteitsbeweging. De provincie antwerpen roept op om mee te stappen!

De mars vertrekt om 12.30 uur aan de Grote Markt in Brussel, trekt van daaruit door de binnenstad en houdt halt op vier symbolische plaatsen.

Praktische info symposium

wanneer: maandag 8 maart 2010/ 9.30 tot 13.00 uur waar: provincieraadzaal, provinciehuis Antwerpen Koningin Elisabethlei 22, 2018 Antwerpen kostprijs: gratis info en inschrijven: vooraf inschrijven is noodzakelijk. Dit kan tot en met 3 maart via lieve.vanroey@admin.provant.be of 03 240 53 83

extra info: www.provant.be/vrouwendag www.wereldvrouwenmars.be

Perscontact:

Lieve Van Roey Stafdienst Departement Onderwijs, Veiligheid en Jeugd Team Kansen, Gelijke kansen vrouw/man lieve.vanroey@admin.provant.be tel. 03 240 53 83

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.