Je speelse foto voor een springkasteel

Vandaag op 31 maart is er de derde Buitenspeeldag. Het moment bij uitstek om buiten nog eens stevig te ravotten. En dat wil de provincie Antwerpen graag mee ondersteunen. Wie een leuke foto maakt, kan meedingen naar een pretprijs.

Voor heel wat kinderen in onze huidige samenleving is regelmatig buiten spelen niet meer zo vanzelfsprekend. Gedeputeerde Verhaert: ‘Er is niet alleen letterlijk te weinig ruimte om te spelen, ook in de hoofden van volwassenen is er soms een gebrek aan ruimte. Want natuurlijk maken kinderen lawaai als ze spelen. Kinderen en jongeren moeten echter zo veel mogelijk kunnen spelen en sporten in hun eigen buurt en ook zij hebben recht op een stukje publieke ruimte.’

De derde editie van de Buitenspeeldag focust op dit spelen en sporten in de onmiddellijke woonomgeving.

Daarom ondersteunt de provincie Antwerpen dit mee en organiseert ze een fotowedstrijd. Ze daagt alle speelstraten, wijken, speelpleintjes en gemeentebesturen die deelnemen aan de Buitenspeeldag uit. De opdracht luidt: maak op de Buitenspeeldag een foto waarmee je het statement ‘kinderen en jongeren hebben het recht om in de publieke ruimte te spelen’ op een leuke manier in beeld brengt.

Winnaars maken kans op een kleine of grote pretprijs ter waarde van 150 of 300 euro. De pretprijzen kunnen naar eigen smaak ingevuld worden maar moeten bijdragen aan een leuke buitenactiviteit. Een springkasteel, een grimmeur, een ballonkunstenaar of een tof begeleid spel om je wijkfeest, speelstraat of dag van de jeugd in te kleden. Foto’s kunnen gepost worden via www.provant.be/jeugd tot 15 april. Omstreeks 1 mei worden de winnaars bekend gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.