Kalmthouts deel wandelnetwerk Kempense heide stapje dichterbij

De Kalmthoutse gemeenteraad keurde de nieuwe samenwerkings-overeenkomst met Toerisme Provincie Antwerpen over het wandelnetwerk Kempense Heide goed.  “sp.a Kalmthout steunt dit initiatief volledig”, zegt sp.a fractieleider Fons Dierckx. “Want wandelen is een sport voor iedereen.”

Donderdag keurde de gemeenteraad van Kalmthout met een absolute meerderheid de nieuwe samenwerkingsovereenkomst met Toerisme Provincie Antwerpen over het wandelnetwerk Kempense Heide goed. Dit wandelnetwerk is één van de 8 nieuwe wandelnetwerken die de provincie de volgende drie jaar zal realiseren. De bewegwijzering van het nieuwe netwerk is voorzien voor eind 2010 en het verbindt wandelpaden in Kalmthout, Essen, Kapellen, Stabroek en Wuustwezel.

Sp.a fractieleider Fons Dierckx: “In maart 2009 was er al een samenwerkingsovereenkomst gesloten, maar omdat nu ook Wuustwezel deel zal uitmaken van de Kempense Heide was het nodig om een nieuwe overeenkomst te ondertekenen.

Fons Dierckx: “Ook nieuw in de overeenkomst is dat de gemeente Kalmthout zelf geen geld meer in het project zal moeten investeren. Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert (sp.a) heeft namelijk een half miljoen euro vrijgemaakt voor de aanleg van de nieuwe wandelnetwerken.”

Dat geld, samen met Vlaamse en Europese subsidies, maakt dat er tegen eind 2012 maar liefst 3.500 kilometer bewegwijzerde wandelpaden zullen zijn in de provincie.

Fons Dierckx: “sp.a Kalmthout is blij met de extra provinciale middelen die Kalmthout en vooral de recreanten ten goede komen, want wandelen is de meest democratische vrijetijdsbesteding. En het is nog gezond en goed voor de natuur ook.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.