Kempens Landschap en het Huis Anubis

Domeinen Roosendael en Ter Speelbergen in de kijker

Op 18 maart jl. is de veelbesproken nieuwe reeks ‘Het Huis Anubis’ van Studio 100 gestart op Nickelodeon. De opnamen vonden onder meer plaats op twee domeinen van vzw Kempens Landschap: de voormalige abdijsite Roosendael te Sint-Katelijne-Waver en domein Ter Speelbergen te Beerzel/Putte

Nieuw mysterie

‘Anubis en de Vijf van het Magische Zwaard ‘ start met een nieuw te ontrafelen mysterie. Uiteraard horen daar nieuwe personages en nieuwe locaties bij. Twee domeinen van vzw Kempens Landschap werden uitverkoren als vaste opnamelocaties omwille van hun unieke, uitgesproken karakter. Daardoor lenen ze zich bij uitstek als decor voor mysterieuze avonturen en dat is precies waarmee Het Huis Anubis bekend is geworden.

Roosendael

Domein Roosendael dankt zijn naam aan de cisterciënzerinnenabdij die hier rond 1221 werd gebouwd. De geschiedenis van de abdijsite is er één van constante opbouw en verval. Generaties mensen met uiteenlopende visies en ideeën maakten dit domein tot wat het nu is. In 2004 verwierf vzw Kempens Landschap Roosendael in eigendom. Eerst werden de historische gebouwen en monumenten gerestaureerd. Daarna kon worden begonnen met de opwaardering van het park en het omliggende terrein. Vandaag de dag is Roosendael een belangrijk knooppunt waar interesse voor erfgoed, natuur en toerisme graag samenkomen.

Ter Speelbergen

Het landhuis Ter Speelbergen werd begin jaren vijftig van de vorige eeuw gebouwd door dr. Jozef Weyns, eerste conservator van het Vlaams Openluchtmuseum in Bokrijk en belangrijk pionier van de heemkunde in Vlaanderen. Eind 2006 kocht vzw Kempens Landschap het domein aan. Dankzij die aankoop kwam Ter Speelbergen in gemeenschapshanden terecht. Na uitvoering van de noodzakelijke restauratiewerken aan de gebouwen en aan de omliggende parktuin, kon het domein worden ontsloten voor het publiek. Daarmee blijven zowel het erfgoed als het gedachtegoed van Jozef Weyns voor het nageslacht bewaard.

Vrij te bezoeken

Wie de sfeer zelf eens wil opsnuiven, kan de domeinen Roosendael en Ter Speelbergen vrij bezoeken. Op domein Roosendael kan je zelfs overnachten. Op domein Ter Speelbergen is alvast het Midzomerfestival van 20 juni e.k. een ideale gelegenheid voor een bezoek. Meer informatie is te vinden op http://www.kempenslandschap.be; www.roosendael.be en www.ter-speelbergen.be.

Samenwerking

De samenwerking tussen Studio 100 en vzw Kempens Landschap verloopt bijzonder positief. Beide partijen hebben dan ook te kennen gegeven open te staan voor vervolg- of andere producties in de toekomst.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.