Naast muziek uitgebreid doe-aanbod tijdens Mano Mundo

Mano Mundo
Mano Mundo

PERSBERICHT | 9 mei 2012

Mano Mundo zorgt al jaren voor sfeer, muziek, een wereldmarkt en zoveel meer. Op 12 en 13 mei kun je bovendien deelnemen aan allerlei workshops voor jong en oud, verspreid over het hele festivalterrein. Tevens is er een speciaal aanbod voor alle jeugdbewegingen en zijn er diverse circusvoorstellingen en –initiaties.

Yurt
Nieuw op Mano Mundo is dit jaar de Yurt. In deze sfeervolle nomadische tent vindt een poppenspel voor kinderen plaats, brengt de Low Impact Man zijn interactieve klimaatshow en worden korte films afgespeeld. Op zondag vormt de Yurt het decor voor een interactief radio-spektakel. Geert Hautekiet en Mörg zorgen voor de muzikale omlijsting van een debat over de effecten van klimaatverandering in het Zuiden, eerlijke handel, rechten voor boeren en klimaatactie in Vlaanderen.

Van Doe-Dorp naar SALTO’s
Wat het Wereld-Doe-Dorp tot vorig jaar te bieden had, is dit jaar te vinden bij het alle zintuigen prikkelende SALTO’s: Spelen, Aankijken, Luisteren, Tasten, Ontdekken en Smaken. Op 4 locaties verspreid over het festival kan men gratis deelnemen aan workshops voor alle leeftijdsgroepen (ook voor volwassenen).

Circus en Comedy
Het hele weekend zijn er doorlopend circusvoorstellingen en –initiaties. Op zaterdagavond zorgen stand-up comedians Bas Birker, Lies Lefever en Erhan Demirci ervoor dat ook de lachspieren goed bediend worden.

Straattheater
Laat je op de festivalweide verrassen door de Low Impact Man-Mobiel, de multifunctionele duurzame bakfiets met aan boord een zonne-oven, windturbine, sappenmaker én oven-vervangende hooikist. Het duo Mante & Kalle staat symbool voor decadentie, het overdadige en de verspilling. De figuren rijden elk met een tot Rolls Royce en Bentley omgevormd winkelkarretje. En de bizarre pinguins Hernest & Zamiel werken ijskoud in op de lachspieren.

Daarnaast biedt Mano Mundo natuurlijk weer een gevarieerd muziekprogramma, met grote namen zoals de dove rapper Signmark, de hippe Portugese groep Terrakota, de Malinese ster Mory Kanté en de energieke Franse band Babylon Circus.

Typische Mano Mundo thema’s als toegankelijkheid, interculturaliteit, klimaatverandering en duurzaamheid worden zorgvuldig uitgewerkt doorheen het hele festival.

Mano Mundo is een initiatief van de Provincie Antwerpen in samenwerking met 11.11.11, Wereldsolidariteit en Vredeseilanden.

Praktische info
wanneer: 12 en 13 mei
waar: Provinciaal Recreatiedomein De Schorre, Boom

Verantwoordelijke gedeputeerden:
Inga Verhaert, gedeputeerde (sp.a)
tel. 03 240 52 54

Rik Röttger, gedeputeerde (sp.a)
tel. 03 240 52 18

Perscontact:
Doris Schyns
Dienst Noord-Zuidbeleid
doris.schyns@admin.provant.be
tel. 03 240 56 28 / 04 87 67 64 67

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.