Nico Taeymans leert jongeren juwelen ontwerpen

DESIGNED 4 YOU – van 27/04 tot 16/05 in het Zilvermuseum Sterckshof – Deurne

Juwelen leren ontwerpen bij Nico Taeymans of Robb Zilla? Elke jonge beeldende kunstenaar droomt er van.  Voor de leerlingen van de provinciale school Sint-Godelieve werd het werkelijkheid.  Een professionele juwelier begeleidde hen intensief gedurende 1 week in zijn/haar atelier.  Het resultaat kan je bewonderen op de expo DESIGNED 4 You die van 27 april toto 16 mei loopt in het Zilvermuseum. De tentoonstelling bevat zowel juwelen van de jonge kunstenaars als werk van de deelnemende juweliers. Naast ringen en halskettingen, zijn er ook gewaagdere juwelen zoals een sluiting van een kousenband. Ideaal om je huwelijkspartner te verrassen …

DESIGNED 4 YOU is een uitermate creatief project waarbij de leerlingen van het 6de jaar Toegepaste Beeldende Kunst aan het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve een uniek juweel maken.

De leerlingen werken gedurende 1 week intensief en onder begeleiding van een erkend juwelier, hun ideeën en opvattingen rond “gevoelens, houden van, …” ruimtelijk uit.  Deelnemende juweliers dit jaar zijn: Nico Taeymans, Robb Zilla, Koen Keersmaekers, Gerhild Kirchner, Camee juweelontwerp, Jos de Kort en Elisabeth Ielegems. Het project is elk jaar opnieuw, voor zowel de leerlingen als de juweliers, een zeer interessant proces. Er wordt gebrainstormd, geschetst en uiteindelijk 3 dimensionaal gecreëerd.

Gedeputeerde Inga Verhaert, bevoegd voor onderwijs, gelooft sterk in de samenwerking met kunstenaars: “Het project geeft de leerlingen een concreet beeld van een mogelijke richting waarvoor zij in de toekomst kunnen kiezen. Verder vormt deze ervaring een perfecte aanvulling bij de kunstgerichte vakken die zij in het kunstonderwijs dagelijks krijgen; fotografie, multimedia, waarnemingstekenen en grafiek.”

Praktische info

De juwelen van de leerlingen én een juweel van de juwelier in kwestie kan u bewonderen van 27 april tot 16 mei 2010 in het Provinciaal Zilvermuseum Sterckshof. Het museum is telkens van dinsdag tot zondag ( 10 tot 17.30 uur) open. Gratis toegankelijk, behalve op zaterdag 1 mei (toegang zilvermarkt: 6/ 4/ 1 euro).

1 reply to Nico Taeymans leert jongeren juwelen ontwerpen
  1. Dit zijn echt wel al meer professionele juwelen. Is meer gelijk een smid. De meerderheid doet dit als hobby en in dat geval zou ik aanraden om met kralen te beginnen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.