7/9/12: Nieuw: wandelnetwerk Kempense Beemden

PERSBERICHT  |   7 september 2012

325 km wandelroutes langs knooppunten in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven
________________________________________
Toerisme Provincie Antwerpen rondt dit najaar haar 12 wandelnetwerken af. Wandelnetwerk Kempense Beemden is het voorlaatste in de rij. Goed voor 325 kilometer wandelplezier langs knooppunten in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven. De vlakke, waterrijke rivier- en beekvalleien – beemden – vormen het decor. Een ideale opwarmer voor ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september.

10 wandelnetwerken telde de provincie Antwerpen al, 8 in de Antwerpse Kempen en 2 in Scheldeland. Wandelnetwerk Kempense Beemden wordt nummer 11. Een netwerk van 325 kilometer zorgvuldig uitgekozen wandelpaden in Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven. Met elkaar verbonden via knooppunten en bewegwijzerd met rechthoekige, rood-witte bordjes met nummers. Het decor zal heel wat wandelaars verrassen, voorspelt Bert Geboers, directeur Toerisme Provincie Antwerpen: “De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap. Het karakteristieke beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. De vochtige valleien trekken bovendien een heel typische fauna en flora aan.”

Apotheose wandeljaar
Er valt nog meer moois te ontdekken. Zoals veelbezongen Kempense dorpjes, waaronder het Gierle van Louis Neefs, en stemmige molensites in Grobbendonk of Pulderbos. Kasteel de Borrekens in Vorselaar, dat lijkt weggelopen uit een sprookjesfilm of het Grotenhoutbos, waar acht eeuwen geleden de Brabantse hertogen grootse jachtpartijen hielden.

Met behulp van de gedetailleerde overzichtskaart en het bijbehorende inspiratieboekje ontdekt de wandelaar de bijzonderste plekken. De lancering van het nieuwe netwerk betekent de start van een drukke wandelmaand, weet gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “Op 21 september vindt de vooropening van het laatste wandelnetwerk in de regio Lier plaats. En dan tellen we af naar de apotheose van ons wandeljaar: ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september. Antwerpen is de eerste provincie die haar wandelnetwerken afrondt en heel Vlaanderen mag die dag meevieren.”

De kaart van het wandelnetwerk Kempense Beemden (8 euro) is verkrijgbaar bij de toeristische infokantoren van Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven.

Online bestellingen van wandelkaarten en meer wandeltips op www.antwerpsekempen.be.

Kennismaken met wandelnetwerk Kempense Beemden en de 11 andere netwerken in de provincie Antwerpen kan tijdens ‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september. Een groots, gezellig én gratis wandelevenement in 12 gemeenten in de provincie.

Met telkens een korte lus langs knooppunten voor families en minder ervaren wandelaars en een lange lus voor geoefende stappers. Plus veel randanimatie en streekproevertjes.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme, sp.a
tel. 03 240 52 53

Contactpersoon bij Toerisme Provincie Antwerpen:
Bert Geboers
tel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.