Nog geen vakantie geboekt? Blijf dan thuis!

Dankzij Terra Nova kun je vakantie nemen in onze eigen provincie! Deze zomerse evenementenreeks bundelt in een nieuwe brochure 25 verrassende activiteiten op 32 locaties. Vanaf 8 mei kun je zelf ontdekken welke combinaties van verschillende thema’s en activiteiten, zoals milieu, cultuur, sport en meer, je het meest aanspreken. Sportief genieten in de provinciale recreatiedomeinen, je culturele grenzen verleggen of luilekker relaxen in een oase van groen … de provincie Antwerpen heeft het allemaal.

Vijf thema’s

Terra Nova gaat in 2010 nog een stap verder dan de vorige jaren. De vijf ingrediëntenvan dit jaar zijn:  ‘gezond bewegen in het groen’, ‘culinair op reis’, ‘kinderen de baas’, ‘cultuur verbindt’ en ‘avontuurlijke overnachtingen’.

Gezond bewegen in het groen

Het aanbod binnen dit thema is uitgebreid en gevarieerd. Echte sportievelingen zullen misschien kiezen voor klassiekers als kickbiken of mountainbiken in één van de Antwerpse provinciale domeinen. Maar Terra Nova biedt dit jaar ook een aanbod aan wandelingen al dan niet gecombineerd met vertellingen of versnaperingen.

Culinair op reis

Beweging gecombineerd met eten is al lang ingeburgerd, maar met drinken? Toerisme Provincie Antwerpen stippelde verschillende bierfietsroutes uit onder de naam ‘The Devil, The King and the Monk’. Enig idee waar die je zullen voeren? Hapjes gemaakt van wilde plantjes, biotapas met ecotoetjes, Indiaanse tapas en een Bourgondische picknick… ze staan allemaal op het provinciaal menu.

Kinderen de baas

De meeste activiteiten kunnen in familieverband geboekt worden, maar voor kinderen doen we graag nog iets extra.  Sahara Tarara? … een Suske en Wiske album? Geen idee, maar in De Schorre bouwen ze een Magisch Marokko evenement uit en in het provinciaal Suske en Wiske Kindermuseum kun je deelnemen aan de Titelparade. Daar weten ze vast wel raad.

Cultuur verbindt

De engelachtige meisjesstemmen van Scala zijn volop de Nieuwe Wereld aan het veroveren. Tijd om hier in het Antwerpse een Scala de Luxe avond op te zetten, dachten we zo bij Terra Nova. Maar dit exclusief optreden in het kasteel d’Ursel is niet de enige culturele activiteit. Deze zomer promoten jongeren vier provinciale musea in samenwerking met Piazza dell’ Arte.

Avontuurlijke overnachtingen

En? Moe geworden van al die evenementen? Kom dan slapen in het Hooi-tel of in het Airhotel. Wie kiest voor een volledige Boerderijbelevenis, slaat z’n tent op in de Hooibeekhoeve. En de avonturiers slapen in hogere sferen in het Airhotel opgesteld in het Vrieselhof.

Een hele zomer vakantie

Alle info over de activiteiten vind je op de website van Terra Nova vanaf 1 mei. De brochure is verkrijgbaar vanaf 8 mei op verschillende adressen. Voor de laatste nieuwtjes abonneer je je best op de Terra Nova nieuwsbrief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.