Onderhoud fietsknooppunten via sociale economie

Onderhoud fietsknoopunten met sociale economie
Onderhoud fietsknoopunten met sociale economie

Toerisme provincie Antwerpen belsiste om een deel van haar populaire fietsknooppuntennetwerk te laten onderhouden door een ploeg van de vzw Werkvormm. Werkvormm biedt opleding, werkervaring en tewerkstelling aan voor laaggeschoolden en en voor werkzoekende werklozen. De orgasniatie is erkend binnen de sociale inschakelingseconomie.

Werkervaringskansen creëren “Het is één van de eerste keren dat een provinciale vzw beroep doet op sociale economie om een deel van haar taken in te vullen. Onderhoud van bewegwijzering is een arbeidsintensieve taak die perfect uitgevoerd kan worden door sociale economie,” licht gedeputeerde voor Toerisme Inga Verhaert toe. De gedeputeerde is verheugd: “met deze opdracht bieden we werkervaringskansenvoor laaggeschoolden of werkzoekenden. Hiermee hopen we een opstap te bieden voor mensen naar het regulier arbeidscircuit.”

Proefproject Het fietsknooppuntennetwerk wordt jaarlijks door meer dan 3 miljoen fietsers gebruikt en het onderhoud ervan is dus enorm belangrijk. Het totale netwerk is ingedeeld in acht onderhoudszones. Ploegen van de diverse provinciale domeinen onderhouden het netwerk nu, maar als proef wordt nu één gebied, tussen Essen en Schoten, onderhouden door Werkvormm. Tweemaal per jaar, aan het begin van het fietsseizoen en aan het einde ervan, rijdt de onderhoudspleog het volledige netwerk af, was ze alle bordjes af en herstelt de bordjes waar nodig. Ook bij een melding van een beschadiging zal de ploeg van Werkvormm uitrukken en het probleem binnen de drie dagen verhelpen. Alle meldingen met betrekking tot ontbrekende of beschadigde bewegwijzering van het fietsknooppuntennetwerk zijn welkom op routedokter@tpa.be

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert (sp.a) Tel: 03-240.52.53

Perscontact: Freek Van Looveren Toerisme Provincie Antwerpen Tel: 02-240.63.95 freek.vanlooveren@tpa.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.