PITO Mechelen slaat nieuwe weg in

PTS Mechelen
PTS Mechelen

Nieuwe directeur en start nijverheidstechnische richtingen

Het nieuwe schooljaar betekent ook een nieuwe start voor PTS Mechelen (PITO Mechelen). Theo Couck geeft de fakkel door aan Arnold Callay die vanaf 1 september campusdirecteur wordt. Daarnaast zal de voormalige provinciale tuinbouwschool voor het eerst nijverheidstechnische richtingen aanbieden. De uitbreiding van het aanbod is een rechtstreeks gevolg van de fusie met PTS Boom eerder dit jaar. Beide scholen vallen nu onder de koepel van Provinciale Scholen voor Tuinbouw en Techniek met een campus in Mechelen en een campus in Boom.

Vanaf 1 september is Arnold Callay campusdirecteur van PTS campus Mechelen. Arnold Callay is 48 jaar en woont in Schelle. Hij heeft een loopbaan van meer dan 25 jaar in het onderwijs. Hij doceerde technische vakken in de PTS Boom zowel in de eerste en tweede graad als in het deeltijds onderwijs. De laatste 8 jaar was hij technisch adviseur voor de eerste graad en mechanica. Theo Couck gaat op 31 augustus met pensioen.

PTS Boom
PTS Boom

Campus Mechelen bouwt nijverheidsrichtingen uit PITO Mechelen was tot voor kort volledig gericht naar tuinbouw en aanverwante sectoren. Vanaf 1 september 2010 komt daar verandering in. Op PTS campus Mechelen kan je voor het 1e leerjaar A naast de optie agrarische technieken nu ook kiezen voor de opties wetenschappelijk werk en nijverheidstechnieken. Inschrijven kan nog elke werkdag van 9 tot 16 uur.

“In de regio is vanuit het bedrijfsleven veel vraag naar geschoolde technici, daarom lanceren we in PTS campus Mechelen, naast tuinbouw nu ook de hedendaagse technische richtingen uit de harde sector.” verklaart gedeputeerde Inga Verhaert. “Als provincie willen we ons immers blijven richten op waar we goed in zijn nl. onderwijs voor knelpuntberoepen en nichestudiegebieden. De ervaring van Arnold Callay in technische richtingen zal er zeker voor zorgen dat deze nieuwe poot de komende jaren sterk wordt uitgebouwd. In 2010 zal in het eerste leerjaar A wetenschappelijk werk en nijverheidstechnieken aangeboden worden. In 2011 komt dit dan in het tweede leerjaar A om zo elk jaar op te schuiven tot de volledige richting is uitgebouwd. We gaan ook de nodige investeringen doen naar infrastructuur en lesmateriaal zodat de leerlingen met de modernste technieken leren omgaan.”

PTS CLW Boom
PTS CLW Boom

PTS, Provinciale scholen voor Tuinbouw en Techniek is een fusie van twee scholen: PTS Boom en PITO Mechelen. De hoofdzetel is in Boom. De school telt drie vestigingen: PTS Campus Boom, PTS Campus Mechelen en Centrum Leren en Werken Boom. Met deze fusie zorgt het provinciebestuur voor een uitbreiding van het onderwijsaanbod in de regio dat afgestemd is op het bedrijfsleven. Jongeren kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod nl. tuinbouw, biotechnische wetenschappen, bloemsierkunst, groenbeheer, koeling en warmte, auto en carrosserie, chemie, elektriciteit, metaal, hout en muziekinstrumentenbouw. Via het Centrum Leren en Werken kunnen jongeren vanaf 15 jaar de school ook combineren met deeltijds werk. www.ptsboom.be, www.ptsmechelen.be

Perscontacten: Inga Verhaert, sp.a verantwoordelijke Gedeputeerde voor onderwijs tel. 03 240 52 50

Arnold Callay directeur PTS campus Mechelen arnold.callay@admin.provant.be tel. 015 28 53 20 (secretariaat)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.