PITO Stabroek opent deuren voor toekomstige landbouwers

Experimenten in chemie- en biologieklassen en demonstratie van boomvellen Zondag 9 mei – 10 uur – Stabroek

Jongeren die enthousiast willen beginnen aan een opleiding, het lijkt niet meer evident. Toch wil het PITO Stabroek bewijzen dat dit wel degelijk kan. De opendeurdag op zondag 9 mei van 10 tot 18 uur maakt toekomstige leerlingen wegwijs in de verschillende technische en beroepsafdelingen van de school. Demonstraties in chemieklassen, testen van traktormotoren en toelichting over alle studierichtingen maken de leerlingen warm voor een opleiding in PITO Stabroek.

Het PITO Stabroek geldt al 85 jaar als de toonaangevende school voor toekomstige landbouwers. Zowel binnen de technische als beroepsrichtingen worden opleidingen voorzien met een duidelijke professioneel gerichte achtergrond. De school is uitgerust met een eigen land- en tuinbouwbedrijf waarin de leerlingen lessen kunnen volgen die nauw aansluiten bij de dagelijkse praktijk. Daarnaast bestaat er een goede samenwerking met omliggende bedrijven voor bedrijfsbezoeken, praktijklessen of om stagelessen te volgen en zo meer praktijkervaring op te doen. Ook verdere specialisatiejaren kunnen gevolgd worden in melkveehouderij, tuinarchitectuur en bosbouw.

Op de school zelf werd drie jaar geleden een nieuwe melkveestal gebouwd en volgend jaar zal het bestaande serregebouw vervangen worden door een volledig nieuw serrecomplex. Op de 20 hectare tellende terreinen van de school kunnen de leerlingen experimenteren met allerlei teelten. De bodemsoort varieert in Stabroek van kleigrond tot een pure zandgrond. Ook de verschillende grondsoorten zijn interessante onderwerpen die met de leerlingen besproken worden in vakken zoals chemie, biologie en teelten. Tijdens de opendeurdag demonstreren de leerlingen hier hun kunnen.

Op zondag 9 mei opent de school haar deuren. Tussen 10 en 18 uur tonen leerlingen enkele experimenten in de chemie- en biologieklassen en krijg je een demonstratie boomvellen. Ook de stal en serres van PITO Stabroek zijn vrij toegankelijk, net als de zuivelafdeling. Uiteraard is er ook de mogelijkheid tot inschrijven. Terwijl je kan genieten van een hapje en een drankje is er voor de allerkleinsten animatie op het springkasteel. De dag wordt opgeluisterd met eeonn streepje muziek door muziekgroepjes van de school.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.