Populairste fietsknoopunt in Vlaanderen ligt in Antwerps Rivierenhof

Knooppunt 03 in het Rivierenhof scoort het hoogst bij de bezoekers van populaire fietswebsite.

In 2001 verschenen de eerste bordjes van het fietsroutenetwerk in de provincie Antwerpen. Anno 2011 serveert dat netwerk bijna 3.000 kilometer uitstekende fietspaden. Een aanbod dat fel gesmaakt wordt door de recreatieve fietser. Zo eindigde knooppunt 03 in Provinciaal Groendomein Rivierenhof in Deurne helemaal bovenaan het voorkeurslijstje van de bezoekers van www.fietsnet.be.

De opvallende score voor het Rivierenhof verbaast me niet. Knooppunt 03 is het aangewezen vertrekpunt voor een rondje Antwerpen. Daarnaast vormt het een prima uitvalsbasis om de Kempen te verkennen. In een mum van tijd fiets je langs kastelen, parken en kanalen. Het aantal fietsers dat jaarlijks knooppunt 03 passeert, ligt ongetwijfeld nog een pak hoger dan de uitslag doet vermoeden. Slechts 40% van de fietsers volgt immers het netwerk. Het Rivierenhof ligt ook op het traject van toppers als de Architectuur- en de Brialmontroute, dus dan weet je genoeg.

De fietstellers van Toerisme Provincie Antwerpen tonen elke dag het succes van ons netwerk. Maar daarnaast hechten we ook veel belang aan de mening en de wensen van de fietser zelf. De sterke scores op veelbezochte websites bewijzen dat we goed bezig zijn. Daarom wil Toerisme Provincie Antwerpen iets terugdoen voor de fietsers. De viering van 10 jaar fietsknooppuntennetwerk loopt als een rode draad door 2011. Zowel op het terrein als bij de realisatie van het kaartmateriaal streven we voortdurend naar nóg meer kwaliteit. Met, wie weet, nieuwe bekroningen als gevolg …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.