Provinciaal Instituut Sint-Godelieve in Antwerpen start met opleiding veiligheidsberoepen

Veiligheidsopleiding
Veiligheidsopleiding

In de veiligheidssector is er een grote behoefte aan geschoold personeel. Vanaf 1 september 2009 zal het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve twee nieuwe specialisatiejaren organiseren, nl. een zevende jaar TSO Integrale Veiligheid en een zevende jaar BSO Veiligheidsberoepen. Inga Verhaert, gedeputeerde bevoegd voor onderwijs: ” De provincie Antwerpen heeft een zeer uitgebreide expertise op het vlak van veiligheid en kreeg mede daardoor groen licht van de Vlaamse overheid om met deze nieuwe opleidingen te starten. Jongeren die afstuderen halen het diploma veiligheidsagent of steward. ”

In de veiligheidssector is er behoefte aan goed geschoold personeel. De federale minister van binnenlandse zaken, en de Vlaamse minister van onderwijs, Frank Vandenbroucke, tekenden daarom een protocol om in het opleidingsaanbod van het secundair onderwijs twee nieuwe specialisatiejaren te voorzien.

De deputatie van de provincie Antwerpen besliste op voorstel van Inga Verhaert, gedeputeerde voor onderwijs, het Provinciaal Instituut Sint-Godelieve te laten kandideren om deze opleidingen te mogen organiseren.

Onlangs kreeg Sint-Godelieve groen licht om vanaf 1 september 2009 de twee nieuwe specialisatiejaren te organiseren. Het met succes volgen van deze studies heeft als finaliteit een diploma (veiligheidsagent, steward) en maakt een instap in bepaalde beroepen in de veiligheidssector mogelijk. Ook geeft het een goede voorbereiding op het ingangsexamen van de politieschool en zorgt voor vrijstellingen bij politie en brandweer.

Gedeputeerde Inga Verhaert: ” Sint-Godelieve verwerft de toelating tot het inrichten van deze opleidingen mede  door de expertise die de provincie al heeft op het vlak van veiligheidsbereopen. Bovendien beschikt de provincie over een uitstekende infrastructuur door de aanwezigheid van haar brandweer- en politieschool.”

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, sp.a 03-240.52.53, iverhaert@provant.be

Perscontact: Fried Van Doren, Algemeen Directeur provinciaal Onderwijs 03-240. 56. 93, Fried.vandoren@admin.provant.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.