Provinciale musea in de spotlight!

 

Piazza dell'Arte in actie in een van de provinciale musea
Piazza dell’Arte in actie in een van de provinciale musea

Voorsmaakje op Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad

In 2011 is Antwerpen Europese Jongerenhoofdstad, maar de provinciale musea geven deze zomer alvast een voorsmaakje! In het kader van Terra Nova, het zomerevenement van de provincie Antwerpen, organiseren het Diamant-, Foto-, Mode- en Zilvermuseum elk op hun beurt een unieke workshop voor jongeren in samenwerking met Piazza dell’Arte.

 

De mobiele kunsteducatieve organisatie Piazza dell’Arte bewees met diverse museumprojecten reeds vaker dat jongeren borg staan voor vernieuwende resultaten. De Terra Nova-workshop in de vier provinciale musea belooft deze zomer dus een hele uitdaging te worden.

Hippe teaser Het format is hetzelfde voor elk van de vier provinciale musea. Er wordt gestart met een korte kennismaking met elkaar, met de begeleiders en werkmethode van Piazza dell’Arte én met het museum. Nadien gaan de jongeren meteen aan de slag, want er moet gewerkt worden om alles op twee dagen af te ronden! De jongeren zijn zelf aan zet en kunnen overal inspiratie opdoen: in de vaste collectie, de lopende tentoonstelling, het gebouw… . Zij bepalen wat zij belangrijk vinden en wat uiteindelijk het resultaat zal zijn!

Snelle actie Onder leiding van Piazza dompelen jongeren van 15 tot 18 jaar zich twee dagen onder in het museum dat zij kiezen. Daar experimenteren ze rond het thema diamant, foto, mode of zilver. Met de nieuwste video- & mixed mediatechnieken werken de jongeren aan een blitse promospot die nadien ook effectief door het museum gebruikt zal worden. De jongeren zorgen zelf voor de ideeën, het museum voor de inspiratie, en Piazza dell’Arte voor de deskundige begeleiding. Het worden geen doordeweekse promofilmpjes, maar sterke staaltjes audiovisuele kunst, volledig bedacht, gefilmd en gemonteerd door de jongeren.

Praktische info wanneer: do-vrij 22-23 juli: FotoMuseum do-vrij 29-30 juli: ModeMuseum do-vrij 19-20 augustus: Diamantmuseum vrij-za 27-28 augustus: Zilvermuseum waar: De workshops vinden plaats in de provinciale musea. prijs: 15 euro voor de twee dagen. Tickets via terranova.provant.be of Info Cultuur T 03 338 95 85

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert, sp.a tel. 03 240 52 50

Perscontact: Piazza: Bart Rooms ( boat@piazza.me ) – www.piazza.me MoMu: Leen Borgmans ( leen.borgmans@momu.be ) – www.momu.be FoMu: Isabelle Willems ( isabelle.willems@momu.be ) – www.fotomuseum.be Diamantmuseum: Micheline Van Branden ( micheline.vanbranden@diamant.provant.be ) – www.diamantmuseum.be Zilvermuseum: Ann De Block ( Ann.deblock@sterckshof.provant.be ) – www.zilvermuseum.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.