Provincie Antwerpen geeft 75.000 Euro steun aan Haïti

25.000 euro voor het werk van pater Jan Hoet en 50.000 euro voor het Rode Kruis Vlaanderen

150.000 doden en 200.000 gewonden in het straatarme Haïti – zoiets kan niemand onberoerd laten. De deputatie besloot dan ook meteen om het volledige budget dat beschikbaar is voor noodhulp aan Jan Hoet te bezorgen. Daarnaast wordt nog eens 50.000 euro vrijgemaakt voor het werk van het Rode Kruis Vlaanderen.

Pater Jan Hoet is geen onbekende bij het provinciebestuur. Twee gedeputeerden bezochten zijn werk in Port-au-Prince en waren onder de indruk van de armoede en het verschil dat enkele euro’s kunnen maken in een straatarm land. Jarenlang ondersteunde het bestuur verschillende projecten:      •     Het studentenhuis Mamosa dat kinderen uit het binnenland een thuis geeft om verder te studeren in Port-au-Prince.      •     De daaraan verbonden sportclub Banzai die de arme kinderen de mogelijkheid geeft om zich op een gezonde manier te ontspannen.      •     En het Creoolse tijdschrift ‘bon nouvèl’, dat gegroeid was uit de alfabetiseringscursussen voor volwassenen.

We willen Jan Hoet en de jongeren waar hij voor zorgt nu niet in de steek laten. Het provinciebestuur doet een bijdrage van 25.000 euro.

Steun aan het ERU team van het Rode Kruis

Het Haïtiaanse Rode Kruis biedt hulp aan de vele gewonden maar kampt met een tekort aan materiaal en medicijnen. Rode Kruis Vlaanderen stuurde een ERU (Emergency Response Units)-noodhulpteam naar het land. Zij bieden ondersteuning op het vlak van watervoorziening, gezondheidszorg, telecommunicatie, noodhospitalen en logistiek.

Gezien de omvang van de ramp maakt de provincie voor dit werk nog eens 50.000 euro extra vrij. Zo willen we onze solidariteit met de getroffen Haïtianen betuigen en mee helpen om het leed een beetje te verzachten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.