Provincie Antwerpen loof ‘Gouden Vakantiemaker’ Rudy Van Eysendeyk

Vlaams Minister van Toerisme Geert Bourgeois verkoos Rudy Van Eysendeyk tot Gouden Vakantiemaker 2010. Toerisme Provincie Antwerpen (TPA) nomineerde de algemeen directeur van de Koninklijke Maatschappij voor Dierkunde van Antwerpen. TPA-voorzitter en gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert toont zich dan ook erg opgetogen: “Een terechte beloning voor een lange, succesvolle carrière van een inspirerend vakantiemaker.”

Met de verkiezing van de Gouden Vakantiemaker zet de minister elk jaar een verdienstelijke figuur uit de Vlaamse toeristische sector in de bloemetjes. De keuze voor Rudy Van Eysendeyk komt niet onverwacht: hij leidde de Antwerpse Zoo en Planckendael de afgelopen jaren naar een recordaantal bezoekers.

Gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert: “De beslissing van TPA om Rudy Van Eysendeyk te nomineren lag voor de hand. Al sinds de negentiende eeuw vormt de zoo een icoon voor het toerisme in de stad en de provincie Antwerpen. Het is Van Eysendeyks grote verdienste om van de zoo een financieel gezonde attractie te maken. Met de ambitieuze projecten voor de Zoo, Planckendael en de Koningin Elisabethzaal heeft hij bovendien de fundamenten gelegd voor een succesvolle toekomst, zowel binnen het recreatieve toerisme als het zakentoerisme.”

Inspirerend ondernemer

Van Eysendeyks succesverhaal beperkt zich niet tot de KMDA. Zo speelde hij een erg constructieve rol in het bestuur van Toerisme Provincie Antwerpen en zette hij zich als ondervoorzitter van de vzw Toeristische Attracties met veel enthousiasme in voor de promotie van het dagtoerisme in de provincie Antwerpen. Inga Verhaert apprecieert dit: “Door de sterkte van de producten Zoo Antwerpen en Planckendael zijn beide attracties bovendien uitgegroeid tot een must binnen het verblijfstoerisme. Een knappe prestatie. Het bewijst dat bekwame, enthousiaste en inspirerende ondernemers in de toeristische sector echt het verschil kunnen maken. De Provincie Antwerpen is hen daar erg dankbaar voor”.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.