Provincie Antwerpen ondersteunt stad voor helft van haar 100 km fietspaden

PERSBERICHT | 13 juni 2012  
________________________________________

Vandaag ontvangt het provinciebestuur de stad Antwerpen en haar genodigden voor de officiële inhuldiging van 100 km nieuw fietspad. De stad engageerde zich om deze legislatuur 100 km fietspad aan te leggen. Mede dankzij de steun van de provincie is dat gelukt. De provincie investeerde maar liefst 2,3 miljoen euro in 51 kilometer veilige en comfortabele fietspaden. Na een sportieve rit per fiets langs een aantal projecten wordt iedereen om 12 uur verwacht in het provinciehuis.

“Het engagement van de stad Antwerpen was heel erg ambitieus. Maar goede fietsinfrastructuur, daar streven we als provincie ook naar. Daarom hebben we de stad geholpen. Sinds 2007 betaalde de provincie 2,3 miljoen euro voor Antwerpse fietspaden.” aldus Inga Verhaert, gedeputeerde voor Mobiliteit. “We zijn ook blij de stad en haar genodigden vandaag in het provinciehuis te verwelkomen voor de officiële inhuldiging van die 100 km nieuwe fietspaden Om 11u starten ze per fiets aan sportcentrum Het Rooi om een aantal projecten te bezoeken. Vanaf 12u verwachten we hen in het provinciehuis voor een aansluitend hapje en drankje.”

De steun van de provincie bestaat uit twee delen: Enerzijds de fietspadsubsidies (1,3 miljoen euro) en anderzijds de investeringen van de provincie in de aanleg van stukken fietsostrade op het grondgebied van Antwerpen (1 miljoen euro). Subsidies zijn onder andere uitbetaald voor de fietspaden op de Scheldelaan (24 km) en de Noorderlaan (9 km). Het dubbelrichtingsfietspad op de Roderveldlaan ligt dan weer op de fietsostrade Antwerpen-Mechelen en is dus door de provincie betaald. Hetzelfde geldt trouwens voor het nieuw stukje fietsostrade Antwerpen-Essen langs natuurgebied de Oude Landen in Ekeren. De officële opening daarvan is trouwens gepland op dinsdag 26 juni. Alle fietsers zijn welkom om 9u30 aan het station van Ekeren om de fietsostrade mee in te fietsen.

Fietsostrades
“De provincie hecht veel belang aan veilige en comfortabele fietspaden voor het verkeer tussen de woonplaats, het werk, scholen en winkels. De aanleg van de fietsostrades Antwerpen-Essen en Antwerpen-Mechelen moet zorgen voor een vlotte fietsverbinding van het noorden van de provincie tot in het stadscentrum van Antwerpen en verder door naar het zuiden van de provincie. De lokale fietspaden die de fietsostrades kruisen, zorgen dan voor vlotte aansluitingen naar bedrijvencentra, scholen en dorpskernen.” legt gedeputeerde Inga Verhaert verder uit.

Meer informatie over fietsostrades: www.provant.be/fietsostrades

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, sp.a
Tel. 03 240 52 53

Perscontact:
Chris Brouwers
Diensthoofd Mobiliteit provincie Antwerpen
chris.brouwers@admin.provant.be
tel. 03 240 52 87
gsm 0476 42 07 95

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.