Provincie Antwerpen stuurt vier jongeren naar internationaal jongerencongres over arbeid

Jongeren naar Rusland
Jongeren naar Rusland

Kevin De Bruycker, Koen Verbruggen en Sarah De Boulle trekken van 30 juli tot 2 augustus naar Rusland voor een jongerenforum rond het thema arbeid. Ze krijgen die kans van het Antwerpse provinciebestuur. Gedeputeerde Inga Verhaert zal de delegatie begeleiden. Ook zij kijkt er naar uit om op dit forum ideeën op te doen om de stap tussen studeren en arbeidsmarkt positief te stimuleren.

De Leningrad Regio nodigt al haar internationale partners (onder andere uit Zweden, Denemarken, Duitsland, Zuid-Korea, Japan,…) uit om deel te nemen aan een jongerenforum rond het thema arbeid in Sint-Petersburg. Dit gaat door van 30 juli tot 2 augustus 2009. Vanuit de provincie Antwerpen zullen, als enige uit België, 4 jongeren deelnemen. Ze worden begeleid door gedeputeerde Inga Verhaert, bevoegd voor jeugd. Zij zijn geëngageerd in jeugd- en/of arbeidsorganisaties en hebben hun eigentijdse kijk op arbeid.

De provincie Antwerpen heeft sinds 1997 een samenwerkingsakkoord met de Leningrad Regio. Sinds de start zijn er al vele uitwisselingen geweest vanuit en naar de regio in Rusland. Er vonden handelsmissies en ook culturele uitwisselingen plaats. Voor de eerste keer in de Antwerpse en Russische samenwerking zijn de jongeren aan de beurt!

De deelnemers:

– Verbruggen Koen, student en lid van de Vlaamse Jeugdraad, 25 jaar, Edegem – De Boulle Sarah, vakbondsmilitante van het ACV bij Nike, 25 jaar, Mol – De Bruycker Kevin, werkingsverantwoordelijke dienst jongeren ABVV, 25 jaar, Hoboken.

Gedeputeerde Inga Verhaert: “Jongeren werken graag! Tenminste als ze de juiste job vinden en echte kansen krijgen bij hun eerste stappen op de arbeidsmarkt. Ondanks de economische crisis zijn er een massa vacatures die moeilijk kunnen worden ingevuld. Maar daar stelt zich het probleem van de vereiste ervaring. Als gedeputeerde van jeugd en onderwijs juich ik dit initiatief toe. Het geeft jongeren de kans ervaring op te doen, met elkaar in debat te gaan en te leren van goede voorbeelden. Het zal hun sterk maken in hun eerste of verdere stappen op de arbeidsmarkt.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.