16/8/12: Provincie Antwerpen weldra als 1ste klaar met wandelknooppuntennetwerk

PERSBERICHT | 16 augustus 2012

Meer dan vierduizend kilometer wandelplezier, dat wordt gevierd!
________________________________________
De Provincie Antwerpen pakt uit met een primeur. Als eerste provincie rondt ze in 2012 haar 12 wandelnetwerken af. Het project, dat in 2010 startte, biedt dan meer dan 4.000 kilometer aan wandelpaden. Die verbinden de mooiste plekjes van de provincie. Op 23 september is het daarom feest…

De ‘stille waters’ in Klein-Brabant, de heidegebieden in de Antwerpse Kempen of de zandduinen van Balen. Het zijn maar enkele landschappen waar je de knooppunten kan vinden. Om maar te zwijgen van de vele monumenten en dorpskernen die je onderweg kan ontdekken. Naast de provinciale groendomeinen heeft de provincie Antwerpen er dit jaar als eerste een toeristische topper bij: 12 wandelnetwerken.

Toerisme Kasterlee presenteerde in 2005 het eerste wandelnetwerk: ‘Kempense Heuvelrug’. De netwerken met knooppunten doken daarna overal op. Toerisme Provincie Antwerpen nam de coördinatie op zich en zo kwamen er elk jaar nieuwe netwerken bij in samenwerking met lokale partners. De laatste van de 12 netwerken worden in september officieel voorgesteld. Het gaat om de ‘Kempense Beemden’ en de ‘Kempense Netevallei’. En daar blijft het niet bij. “De wandelaar kan op beide oren slapen. We blijven investeren in een kwaliteitsvol wandelaanbod”, belooft gedeputeerde voor toerisme Inga Verhaert.

Slow-provincie
Antwerpen zet zo een grote stap om dé Slow-provincie bij uitstek te worden. Inga Verhaert: “We hebben vandaag allemaal nood aan ruimte, authenticiteit en rust. Wandelen biedt een tegengewicht voor ons drukke en overgeorganiseerde leven. Een ontspannende wandeling in de natuur vergezeld van een lekker streekgerecht, het is heel eenvoudig te plannen met de wandelkaarten van de provincie Antwerpen.”

‘De Leukste en Langste Wandeling van het Land’ op zondag 23 september stelt de wandelnetwerken feestelijk voor. Dit gebeurt met wandelingen en amusante animatie in 12 gemeenten in de provincie Antwerpen: Balen, Bornem, Kalmthout, Kasterlee, Lier, Malle, Mol, Ravels, Turnhout, Vorselaar, Westerlo en Willebroek.

Vertrekken kan in een van de 12 wandeldorpen. Er is telkens keuze uit een korte lus langs knooppunten (ca. 5 km) voor gezinnen en minder ervaren wandelaars en een langer traject (12 km) voor geoefende stappers. Deelname is gratis. In het wandeldorp en onderweg geniet je van animatie door lokale verenigingen en van streekproevertjes.

Bekijk het volledige programma op www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be.

Verantwoordelijke gedeputeerde:
Inga Verhaert, gedeputeerde voor toerisme (sp.a)
tel. 03 240 52 53

Perscontact Leukste en Langste Wandeling van het land:
Karolien Loriers
gsm. 0497 19 22 76

Illustratiemateriaal op www.DeLeuksteEnLangsteWandeling.be/pers.

________________________________________
Toerisme Provincie Antwerpen vzw is een provinciaal toeristisch samenwerkingsverband. Het tekent het toerismebeleid van de Provincie Antwerpen uit en stimuleert de ontwikkeling van het toerisme in onze provincie. Vanuit een brede expertise wil TPA het bestaande toeristische aanbod in de steden Antwerpen en Mechelen en de regio’s Antwerpse Kempen en Scheldeland marktgericht versterken, uitbouwen en promoten.

Om dit te realiseren zet TPA projecten op en gaat het partnerships aan met het bedrijfsleven, verenigingen, steden, gemeenten en andere overheden. Aanvullend onderneemt TPA eigen acties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.