Provincie Antwerpen wint titel “Slimste bierkenner van de wereld”

Leven in de Brouwerij 09
Leven in de Brouwerij 09

Maandag lanceerde de vzw Tafelen in Vlaanderen officieel de campagne “Leven in de brouwerij”. Deze campagne speelt de unieke troeven van de bierbeleving in Vlaanderen uit naar toeristen in binnen- en buitenland. Vertegenwoordigers van alle provincies mochten tijdens de kwis “Slimste bierkenner van de wereld” al meteen hun bierkennis testen. Gedeputeerde Inga Verhaert en directeur van toerisme Dirk Yzewyn wonnen en kaapten de eretitel weg van “Slimste Bierkenners ter wereld”!

Op 30 maart 2009 werd het programma van Leven in de Brouwerij officieel voorgesteld aan pers en mensen uit de toeristische en hroecasector. Leven in de Brouwerij is een actie in het teken van Vlaanderen lekker land, een initiatief van vzw Tafelen in Vlaanderen. Deze vzw is een samenwerkingsverband tussen de Vlaamse horecasector en de toeristische sector.

Provincies springen mee op de kar Ook in de provincie Antwerpen zijn er tal van activiteiten  onder de vlag van Leven in de Brouwerij. Het hele jaar door worden in verschillende horecazaken bierdegustaties en proeverijen georganiseerd. Ook restaurants gaan aan de slag met bier, en dit van brasserie tot gastronomisch restaurant. Tenslotte worden enkele arrangementen uitgewerkt rond bierbeleving, een ideale manier om ook de vele verborgen bierschatten uit onze provincie te ontdekken! In B&B de Grote Kievit in Geel kan je bijvoorbeeld terecht voor een 2-daags “Zeunt-arrangement”. Als gast krijg je een unieke rondleiding in de brouwerij van dit lekkere streekbier. ’s Avonds kan je genieten van een menu “Leven in de Brouwerij” in restaurant de Geele Peper. Dit klasserestaurant in Geel werkte een gastronomisch Zeunt-menu uit.

In totaal kan je terecht bij meer dan 40 horecazaken uit de provincie die onze bieren extra in de kijker willen plaatsen. Kijk op www.levenindebrouwerij.be voor alle deelnemende horecazaken en een overzicht van wat er allemaal te beleven valt.

De slimste bierkenner van de wereld Na het persmoment vond een ludieke kwis plaats tussen de provincies met als inzet de eretitel “de slimste bierkenners van de wereld”. Het Antwerpse team, met gedeputeerde Inga Verhaert en TPA directeur Dirk Yzewyn wonnen de titel. Zij wisten de meeste vragen (welke is de oudste pils van Vlaanderen, hoeveel trappistenbieren bestaan er in België, etc.) goed te beantwoorden en slaagden ook in de praktijkproef blind proeven. Die bestond eruit een buitenlandse pils (Heineken) te onderscheiden van een Vlaamse pils om vervolgens de Vlaamse ook te herkennen (Maes).

Meer info op www.levenindebrouwerij.be

Verantwoordelijke gedeputeerde: Inga Verhaert (sp.a) Tel: 03-240.52.53

Perscontact: Mariel Rosier Toerisme Provincie Antwerpen (TPA vzw) Koningin Elisabethlei 16  – 2018 Antwerpen Tel. 03 240 63 93  Fax 03 240 63 83 mariel.rosier@tpa.be, www.tpa.beSofie Van Den Bossche Projectmanager Tafelen in Vlaanderen s.vandenbossche@tafeleninvlaanderen.be

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.